Диана Ненова – диригентът в националния отбор по волейбол

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Част от спортните фенове у нас я знаят като волейболната националка Диана Ненова. След Олимпиадата в Лондон вече мнозина я припознават и като дамата в сърцето на един от двамата ни медалисти на Игрите – Тервел Пулев.

И двамата ще запомнят 2012 г. като най-успешната в спортната им кариера. Тервел с бронза си в Лондон, Диана с класирането за турнира Гран при, Европейското първенство и участието в олимпийската квалификация в Анкара. Големият принос за тези резултати Ненова отдава на селекционера Марчело Абонданца.

Миналата година пък беше най-тежкият период в кариерата на Диана в националния отбор. В разгара на лятото тя бе забравена за националния отбор от скандално известния с любовните си SMS-и в късен час Драгутин Балтич. По ирония на съдбата през изминалия сезон на Ненова се наложи да играе под ръководството на Балтич и в клубния си отбор – Локомотив Баку.

Извън спорта Диана е горда майка на 4-годишния Калоян. С бащата Тервел поделят успешно грижите за малкия си син. Макар и странно, спортът не е основна тема на разговор в дома на Диана Ненова и Тервел Пулев. Но със сигурност ще бъде определящ за посоката на развитие на малкия Калоян. Роден в къща на шампиони, той е орисан да бъде шампион.

ВИДЕО – ТУК!!!