Мая Манолова била новата Райна княгиня

1
Добави коментар
adrian
adrian

trud.bg
26.08.2013

Tweet

Мая Манолова била новата Райна княгиня

Мая Манолова не спря да играе хоро на Жабокрек и да получава поздравления от симпатизанти. Снимка КИРИЛ ФАЛИН

„Е, как да ни оставят спокойно да работим нашите опоненти, след като знаят, че резултатите от нашата работа, от работата на правителството, ще превърнат в пух и прах клеветите, които денонощно се измислят срещу огромни хонорари в скъпи офиси. И след това срещу добро възнаграждение се крещят пред българския парламент на поредната чаша безплатно кафе. Но ние няма да се откажем и ще продължаваме да работим. Това е положението!“

С тези думи зам.-председателят на парламента Мая Манолова се обърна към многохиляден митинг в местността Жабокрек за 69-годишнината от акция на Рило-Пиринския партизански отряд.

По думите сегашната политическа ситуация не е нормална, след като на кабинета не са дадени не сто, а и десет спокойни дни. Тя не пропусна да нападне и президента Росен Плевнелиев.

Манолова бе най-високопоставеният лидер на левицата и държавник, появил се на форума. „Мая е новата Райна Княгиня, която не се страхува да се изправи срещу ежедневно протестиращите. Като ги попита какво искат – те не знаят какво да отговорят“, с нескрита симпатия я похвали Борислав Тасков.

Той предвожда инициативен комитет в дупнишкото село Джерман, обявил се срещу проект за изграждане на депо за отпадъци край селото. „Джерман подкрепя Мая Манолова“, издигна плакати агитката.

Акад. Никола Попов, един от живите участници в сражението при Жабокрек, този път не взе думата, иначе участвал във всички чествания от 40-те години на миналия век досега тук.

 Ако застанеше пред микрофона, академикът за N-ти път щеше да разкаже за паролата на акцията: „Ей, Йоване, изкарвай воловете от овеса!“ След което затракали картечниците, чиито гърмежи още отекват по Рилското корито.

След еуфорията множеството се отправи и закъм поляните край Рилския манастир, за да се почерпи с домашна сливова и домашни мезета.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…