Папата: Еднополовите бракове застрашават бъдещето на човешката природа и общество

1
Добави коментар
jool
jool

Папата: Еднополовите бракове застрашават бъдещето на човешката природа и общество

24 септември, 2012 at 4:19 pm

Папата защити традиционното определение за брака, заявявайки, че то трябва да се „популяризира и защитава” от промени, като такива, позволяващи на гей двойките да се женят.

Изказването си Бенедикт ХVІ направи в петък по време на посещението си във Франция, където се срещна с 32-ма епископи. Наскоро встъпилият в длъжност президент Франсоа Оланд обеща еднополовите бракове да бъдат легализирани в страната през 2013 г.

„Бракът и семейството са институции, които трябва да се бранят от всяко възможно изопачаване на истинската им природа, тъй като каквото вреди на тях, това вреди и на обществото”, заяви папата.

Той допълни, че „семейството, което е основата на обществото, е заплашено от множество страни от погрешни представи за човешката природа. Защитата на живота и семейството не е ретроградно, а пророческо деяние”, разясни той и добави, че „църквата трябва насърчава тези ценности, които позволяват пълното развитие на човешката личност”.

Още през януари тази годината папата предупреди, че еднополовите бракове са заплаха за човечеството. През 2008 г. той бе дори по-радикален, като обяви, че самото съществуване на гей хората заплашва човечеството така, както изсичането на дъждовните гори.

Гласувай » | Сподели: 

Like this:

Like Зареждане…

Related

Entry filed under: Куиър, ЛГБТК новини. Tags: Бенедикт ХVІ, Ватикана, ЛГБТ брак, ЛГБТ семейство, Папа Бенедикт ХVІ, Франсоа Оланд, Франция, гей бракове, еднополови бракове, еднополови семейства, семейство.