Конна езда: Обучение на конете и инструкторите по езда

2
Добави коментар
yasoo
yasoo

Обучение на конете

Всеки път когато се занимавате с един кон, Вие го научавате на нещо – добро или лошо. Конете учат чрез последователно повтаряне и последователна употреба на помощни средства. Те отговарят на натиск и облекчаване. Знаем, че конят има мозък, но знаем и че не може да разсъждава като нас. Те ще ви уважават много повече, ако им покажете къде са границите и им покажете, че могат да Ви се доверят. Не поставяйте коня пред ограничения или в опасност, защото в такъв случай той ще загуби вярата си във Вас и няма да ви се подчинява доброволно. Вашата цел е да имате партньор в обучението по конна езда, който има желание да Ви угоди. Обучението е процес и за двамата – и за коня и за ездача. Колкото по-дълго работите с един кон, толкова по-лесно ще можете да предвидите как ше реагира той. Това ще Ви помогне да решите как най- правилно да използвате способносите на Вашия кон.

Инструктор по езда и конен спорт

Подичнението към ездача е естествено за конете. Тези, които успеят да накарат коня да ги смята за водач на стадото имат предимство.

Учебна среда на кон и ездач

Заобикалящата среда е важна за коня когато той се учи на езда. Това включва храненето, грижа за здравето и работата с коня. Кон, който е добре обгрижван и се работи правилно с него, ще учи по-бързо от кон, за който не се полагат достатъчно грижи. Конете обикновено не са склонни да опитат нещо, което подозират, че може да им навреди. Отказът от влизане във вода или ходене по рампа към ремарке е логичен, ако конят е загрижен за оцеляването си.

График на треньора по езда

За да бъде един кон обучен, треньорът в ездата му трябва да има план. Започнете да приучавате на прости умения. Нека по-сложните да се изграждат на базата на по- простите. Например, конят може да да овладее спирането чрез плъзгане едва след като се е научил да спира балансирано при ход или лек тръс. Преди да можете да отваряте и затваряте врата с помощта на коня, първо трябва да го научите да се отдръпва при натиск с крак.