Иранският президент: Да бъдеш гей е грозно, като кражбата

1
Добави коментар
jool
jool

Иранският президент: Да бъдеш гей е грозно, като кражбата

25 септември, 2012 at 4:41 pm

В интервю за американската новинарска телевизия Си Ен Ен президентът на Ислямска република Иран Махмуд Ахмадинеджад сравни хомосексуалността с кражбата и заяви, че да бъдеш гей е грозно.

Този коментар на държавния глава на теократичната близкоизточна държава дойде в отговор на въпрос от водещия Пиърс Морган дали Ахмадинеджад би приел приел публично хомосексуалността, ако хората са се родили хомосексуални. В отговор гостът обърна въпроса и попита водещия дали вярва, че хората се раждат така. „Да, абсолютно вярвам в това”.

На това Ахмадинеджад отговори: „Съжалявам, но нека ви питам следното: Вярвате ли, че някой ражда [потомство] чрез хомосексуалността? Хомосексуалността препятства възпроизводството. Кой казва, че ако харесвате или вярвате в нещо грозно, а другите не приемат поведението ви, те ви отричат свободата? Това може да стане само в държава, където искат да легитимират кражбата”.

Морган отказа да пусне кокала и попита президента какво би сторил, ако някой от двамата му сина му каже, че е гей. „Трябва да се дава подходящо образование… Образователната система трябва да се поправи. Политическата система трябва да се поправи. И това също така трябва да се реформира и поправи, наред с останалото. Но ако вие, ако някоя група признава едно грозно поведение, едно грозно деяние като легитимно, не трябва да очаквате, че други държави или други общности да го признават”, обясни Ахмадинеджад.

През 2007 г. по време на Форум на световните лидери в Колумбийския университет Ахмадинеджад обяви пред студентите: „В Иран нямаме хомосексуални”.

По-рано този месец спонсориран с държавни субсидии ирански вестник на информационна агенция Mashregh публикува документ, претендиращ да разкрива таен заговор на световната еврейска общност, в частност в САЩ и Великобритания, който цели да разпространи хомосексуалността по цял свят.

Иран редовно е в полезрението на правозащитниците както заради положението на жените в страната, така и заради редовните сигнали за екзекуции на мъже, обвинени в хомосексуалност. Ислямската република е и на едно от челните места по изпълнение на смъртни присъди срещу непълнолетни престъпници.

Гласувай » | Сподели: 

Like this:

Like Зареждане…

Related

Entry filed under: Куиър, ЛГБТК новини. Tags: Иран, Махмуд Ахмадинеджад, дискриминация, равноправие, хетеросексизъм, хомофобия.