Георги Сеганов – пилотът-победител на стелт изтребителя БЪЛГАРИЯ!!! – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Визитка: Георги СЕГАНОВ
Номер на фланелката: 8
Пост: разпределител
Роден: 10.06.1993 в Разлог
Клуб: ЦСКА София
Ръст: 195 см.
Spike: 320 см.

СЕГАНОВ е фамилия, която се помни. Дълго. И с добро. Защото СЕГАНОВ във волейболна България вече означава значително много! Очаквайте съвсем скоро името СЕГАНОВ да бъде синоним на млад, много талантлив разпределител и в световния мъжки волейбол!

Преди мач, Сеганов има свой собствен ритуал. Прави само една, но мощна забивка (за която аз съм се приготвила още преди съдийския сигнал и търпеливо очаквам с фотоапарат в ръце), после застава до мрежата – и сами знаете защо! За да подава онези страхотни пасове, без които мощните български нападатели не биха отбелязали много точки.

Изключително съобразителен, Сеганов много обича комбинациите. И ги прилага приятно успешно в игра. Обича да изнервя противниковия блок с изненадващо пускане, а най-обича да свали гарда на чуждите посрещачи с трудния си начален удар. Да, флот сервисът на Сеганов не е никак лесен за посрещане! Не вярвате? Заповядайте от другата страна на мрежата – и Сеганов буквално ще ви разкаже играта!

Само на 19, той вече е звезда. На волейболното игрище. Изпъква силно напред измежду своите връстници. СЕГАНОВ не само е много талантлив, техничен, силен физически, но притежава и още едно много важно за спортните успехи качество: СЕГАНОВ е изключително стабилен като психика – защото носи характер и воля на победител! Това момче не се шегува – той знае как да победи!

Всъщност, в интерес на истината, шегува се – и то много! Безобразно много, бих добавила. : ) Противниците не го обичат, защото Сеганов ги дразни целенасочено. Перчи се. Майтапи ги през мрежата. Подхвърля им многозначителни погледи.

Изнервя ги на родния им език: “Ein, zwei, drei – boom!” Докато вдигне за нападение! Целият германски тим го гледаше лошо. А Сеганов се забавляваше прекрасно! : ) Скандално поведение! Биха казали някои. Но много печелившо! : ) Веднага ще реплекирам аз. Жоро, понеже си ми любимец, само един съвет, ако ми позволиш – внимавай някой път да не обереш някой картон. Не е в полза за нашия резултат, не за друго! : )

Сеганов има собствен стил на игрището. Обича да “чупи стойки”. Обича да се закача не само с противника през мрежата, но и с публиката. Шоумен! Какво по-хубаво! Обича да пее на игрището. “Ние сме най-красиви, ние сме най-добрите!”

“Прекалено добри за седмо място!” – отвръщам с болка.

А Сеганов ми отговаря с поглед, в който се чете УВЕРЕНОСТ – медалите за България тепърва ще валят! Защото СЕГАНОВ се казва основният ни плеймейкър!

Това чудесно момче вече доказа, че е звезда сред връстниците си старша възраст! Цяла България с нетърпение ще очаква нестихващи красиви победи за мъжкия ни национален отбор с успешния СЕГАНОВ начело!

Запомнете добре тази фамилия, защото това славно време наближава! Тогава седем милиона българи ще знаят не само името му, но и ще бъдат горди от прекрасните умения на младия ни талант СЕГАНОВ!

СЕГАНОВ – пилотът-победител на стелт изтребителя БЪЛГАРИЯ!!!

I rest my case.

: )

Оригиналната публикация можете да прочетете ТУК

Автор: Крис Петрова за www.VolleySmart.com
Фотографии: Крис Петрова за www.VolleySmart.com
www.Facebook.com/Petrova.Chris
www.Facebook.com/VolleySmart