Превю: Седмица на модата в Париж пролет-лято 2013 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Френската столица е черешката на тортата на Седмиците на модата. След Ню Йорк, Лондон и Милано, всички насочват поглед към Париж, където ни очакват още много интересни дефилета на едни от най-известните и луксозни брандове. Днес ви предлагаме да разгледате първа част от интересните ревюта, представени на голямото модно събитие!

Balenciaga

Няма как да не започнем с дефилето на Balenciaga, тъй като там участие има и българска манекенка – Кремена Оташлийска, която е и лице на марката. Редом до колежките си, нашето момиче представи новите тенденции за сезон пролет-лято 2013 година. Виждаме типичните за марката модели със скулптурни силуети, минимализъм, интересни графични принтове. Цветовата палитра е изградена на базата на по-неутрална тоналност – черно, бяло, сиво, бледо жълто и небесно синьо за акцент.

Carven

Пролетно-лятната колекция на Carven е определена от модните критици като нов период – много по-зрял и изтънчен. Тя е вдъхновена от доста различни тематики – модерна Индия, африканските сафарита и приказните стъклени произведения на френския художник Емил Гали, които са в стил Ар нуво. Ние бихме заключили, че определено резултатът е интересен, при това хармоничен.

Lanvin

Както винаги колекцията на Lanvin носи усещане за абсолютна женственост и деликатен сексапил. Творческият директор на модната къща Албер Елбаз е акцентирал върху изчистените, дори минималистични силуети. Дефилето започна с ефектни модели от металически материи, продължи с елегантни предложения в неутрална гама и завърши с красиви рокли в ярки нюанси, изработени от сатен.

Nina Ricci

Нина Ричи ни представи една много разнообразна колекция. Виждаме класически костюми за работещите дами, чувствени коктейлни рокли в интензивни барги и принтове на точки и ултра стилни вечерни тоалети, ушити от ефирни платове като сатен, тюл и фина дантела.

Balmain

Обожаваме шикозната и атрактивна стилистика на Balmain. В пролетната колекция се открояват страхотни детайли, вдъхновени от бароковата орнаментика, фини плетива и контрастни графични щампи. Колоритната гама е стилна и непретенциозна – бяло, сиво, черно, неаполитанско жълто, синьо. Виждаме както рокли с различни дължини, така и сексапилни костюми с късо бюстие и панталони.

[polldaddy poll=6567543]

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Чувствено докосване от Blumarine

Превю: Седмица на модата в Милано пролет 2013 (част 2)

На път за Сицилия с Dolce&Gabbana

Превю: Седмица на модата в Милано пролет-лято 2013

Седмица на модата в Милано: игра на цветовете от Gucci

Седмица на модата в Лондон: металически блясък от Burberry Prorsum

Превю: Седмица на модата в Лондон пролет 2013

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013