Природата на Мадагаскар и неговите острови

61
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Забележителности на остров Мадагаскар, които трябва да се посетят

Мадагаскар е един от най-големите острови на Земята – на четвърто място след  Гренландия, Нова Гвинея и Борнео. Заради намесата на човека , повечето от почвата на острова е ерозирала и е получила червен цвят. Затова Мадагаскар се нарича още „Червеният остров”.

 

Според последните проучвания Мадагаскар е най-старият остров на планетата ни. Девственно място , което предлага невероятни преживявания на туристите дръзнали да посетят необикновената  природа, запазена през хилядолетията. Тъй като на острова няма много хищници, има доста голямо разнообразие от тревопасни животни. На остров Мадагаскар има много защитени видове маймуни, лемур и хамелеони. Тук в миналото е било свърталището на много пирати и търговци на подправки.

Много изследователи смята, че Мадагаскар е мини-континент, предлагащ неограничени възможности за проучвания. Боабабът е националното дърво на острова  и присъства в местните легенди и приказки – като цяло в културата. Основните атракции са столицата Антананариво със запазените паметници на културата и остров Носи Би намиращ се на 600 км от нея.

Макар остров Носи Би да е малък, красотата му е необикновенна. Има пустинни плажове, а във вътрешността ще се запознаете с голямо разнообразие от лемури и птици. Внимавайте с лемурите защото са много нахални и може да ви одраскат, затова си носете банани з а де аги нахраните. Инъче са много дружелюбни. Разходка с лодка и гмуркане в кораловите рифове е допълнителна атракция.

Температурата на водата варира между 28 до 34 градуса. Островът е идеален за туризъм, защото разполага с луксозни хотели и прекрасни плажове осеяни е много палми. Препоръчвам ви да посетите водолазния център „Ocean Dream“,  водопада Амбутулуаке (Ambatuluake)и свещенното вулканично езеро Andzavibe. Други интересни места които си заслужава да видите са пристанищнит е градове Тоамасина, Махаджанга, Тоамасина, Марундаве и други. В тях има доста добре запазени крепости от миналото, както и джамии.

В Мадагаскар се намират най-големите защитени паркове с боабаб, както и варовиковите масиви край град Мурундави. Около Мадагаскар са разпръснати множество малки рифове, лагуни и  островчета идеални за подводните спортове.  Планинската част на острова се намира във вулканичният масив Тсаратанана (Tsaratanana), където са и най-високите върхове. Склоновете са покрити със зеленина.  С други думи казано Мадагаскар е истинска земя на контрастите. Посетете я, няма да съжалявате.