Как да отучим детето от биберона? | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането…

32
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Още с раждането бебетата започват да смучат пръсчетата си, за да не го правят обаче са измислили бибероните. Разбира се идва един период, в който детето вече трябва да престане, но е много трудно то да бъде отучено от този навик.

След проведените изследвания, стана ясно, че този период представлява един наистина голям стрес за детето. Липсата на биберон и забраната той да се използва може да причини стрес на детето, което ще окаже лошо влияние върху останалите органи на бебето. Ето няколко съвета за това как детето по-бързо да забрави за това какво е биберон:

На детето е добре да се дава за пиене и за ядене само в чаша.

Колкото и да иска детето своя биберон, в никакъв случай той не трябва да му се дава. Достатъчно е само вниманието му да бъде отвлечено с някоя смешна гримаса или с нещо, което ще разсмее бебето.

В ситуациите, в които то замени биберона си с палеца, не бива родителите да се задоволяват с това. Трябва да се направи така, че в ръцете на детето винаги да има някакви играчки. Така то няма да има време да ги сложи в устата си и освен това, благодарение на играчките бебето по-бързо ще се развие.

Има случаи, в които, по време на разходки родителите молят детето да даде биберона си на първото срещнато дете. То с радост се съгласява, но след като го подари започва да си спомня за него. На въпроса къде е, е достатъчно мило да му се отговори, че го е подарил и детето ще забрави за него.

Разбира се, ако тези съвети не са достатъчни, всеки родител трябва сам да измисли начин, изхождайки от индивидуалността на детето си.