Сребърни гривни

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Историята на сребърните гривни датира от 2500 години преди новата ера. По това време само жените на богатите хора носели гривни и други бижута. Така те демонстрирали богатството на съпрузите си и социалния си статус. Носенето на сребърни накити било свързвано също и с религиозни обичаи, но украшенията още не били много разпространени.
Гривните добили голяма популярност в Гърция. Първоначално, те били носени само от мъжете и войниците като символ на защита. Гръцките войници увивали около ръцете си кожени ленти с декорации от злато, сребро и скъпоценни камъни. Такъв тип гривни са много актуален мъжки моден аксесоар и до днес.
Гъркините харесвали гривните на мъжете и скоро започнали да носят по-малки сребърни верижки на ръцете си. Не след дълго, модата на сребърните гривни се разпространила навсякъде.
През Викторианската епоха, жените се кичели с много пищни украшения. Чрез големите гривни от благороден метал със скъпоценни камъни, жените показвали позицията си в обществото и материалното си положение. Много картини на кралица Виктория и нейни приближени служат за доказателство как кралските особи носели много бижута.
До ден днешен, сребърните гривни са популярни накити сред мъже и жени. Преди да купите сребърна гривна, трябва да се уверите в качеството на среброто. Имайте предвид, че благородният метал в чист вид е много мек и лесно се чупи. По тази причина се смесва с други метали, за да се подсили здравината му. Но те могат да предизвикат алергични реакции. Изборът на сребърни гривни на пазара е изключително голям, а можете да поръчате и гривна ръчна изработка, ако искате да заблестите с уникално бижу.