Грим и очила

3
Добави коментар

Гримът е важна част от ежедневния тоалет на всяка дама, но за носещите диоптрични очила има някои тънкости, които не важат за останалите. Предлагаме ви няколко съвета в тази връзка:

Оформяйте веждите си. Не ги правете прекалено тънки, но ги оформете така, че да не се сливат с рамките на очилата ви.
По-тъмно червило при тъмни рамки за очила. Балансът е от голямо значение за общия изглед на човека. Ако очният ви грим и рамките на очилата ви са тъмни, слагайте и тъмно червило, за да поддържате баланса. Обратното също важи: ако рамките на очилата ви и очният ви грим са светли, добре е и червилото да бъде в по-светъл нюанс.
Слагайте грим с цвета на рамките си. Има хора, които имат по 3-4 рамки, които сменят според тоалета. Ако съобразявате цвета на грима с цвета на рамките си, ще видите, че това също е страхотен трик и стои много добре!
Използвайте добър коректор за тъмните кръгове под очите. Лещите на очилата често обхващат зоната на тъмните кръгове и ги подчертават допълнително. Ето защо е необходимо да ги прикриете добре с коректор, за да не изглеждат още по-тъмни, отколкото са.
Избягвайте сухите гримове. Гримът в прахообразно състояние по-лесно полепва по лещите на очилата. Ето защо е по-удачно да се ползва кремообразен или течен фондьотен, молив за очи или очна линия и кремообразни сенки.
Не нанасяйте твърде много грим. Понеже се гримирате без очила, лесно може да прекалите с боичките. Слагайте по малко и после се поглеждайте с очилата в огледалото, за да прецените кога е достатъчно. Ако диоптърът ви е много голям, купете си увеличаващо огледало, за да виждате какво правите, докато се гримирате. Също така имайте предвид, че спиралата и очната линия се „уголемяват” от лещите на очилата. Затова бъдете по-пестеливи при нанасянето.
Ако бързате, пропуснете сенките. Тъй като рамката на очилата обикновено покрива клепачите, няма много да се забележи, ако в бързината пропуснете сенките за очи. Сложете само тънка линия молив или очна линия и сте готови с грима.

Posted in Здраве и Красота, Уроци.

Tagged with Грим, очила, съвети.

– 02.10.2012