Как да се справиш с непосилна задача

1
Добави коментар
Just_Fabulous
Just_Fabulous

Колкото и да си добра в работата си, много е важно да преценяваш кога имаш силите да се справиш с всичко в определения срок. Как да се справиш с непосилна задача © BLEND IMAGES/ ALAMY
За да не ти идва в повече напрежението, под което работиш, най-добре разделяй големите задачи на по-малки и ги отмятай една по една.

Ако наистина си затрупана до ушите и ти трябва концентрация, помоли колегите за разбиране – нека да свършат някои от по-леките ти задължения, като им обещаеш, че ще им върнеш услугата, когато те имат нужда.

За да приключиш успешно задачата си, избери онзи момент от деня, когато си в най-добра форма. При някои хора това са сутрините, когато са отпочинали и свежи, при други може да е късният следобед, защото тогава е по-спокойно и т.н.

Може да използваш и обедната почивка на колегите, за да работиш на спокойствие. Но не пропускай и собствената си обедна почивка, защото човек има нужда да разпусне.

38% от жените страдат от чувство за вина, че не се справят достатъчно добре в работата си, показват изследванията. Причината: прекалено високите очаквания на дамите към самите себе си.

Етикети: кариера, навици, работа, успех