Новият-стар Mr. Olympia

1
Добави коментар
www.shopping.bg
www.shopping.bg

 

Mr. Olympia 2012 приключи и очаквано победител при мъжете стана Фил Хийт, който успешно защити короната си от 2011 година.

 

След като започна състезанието, на всички им стана ясно че тазгодишната Олимпия ще е битка между двама души – Хийт и приятелят му и конкурент Кай Грийн. Нещата изгледаха добре за Грийн в началото, но след сравнителното позиране с Фил, си пролича че отстъпва по доста показатели от шампиона. Закръглеността на мускулите на Хийт го дръпна напред при сравняването на гърба в двете пози, също така гърбът на Фил Хийт безспорно се отличи с по- голяма плътност.

 

Evan Centopani беше приятната изненада тази година, новобранецът завърши на престижното 8мо място.

 

Много хора отписаха от сметките ветерана Toney Freeman, но 46- годишният бодибилдър завърши на 7мо място.

 

Shawn Rhoden пък направи впечатляващо представяне тази година, като разби на пух и прах 11-ото си място от миналата година и завърши 3-ти.

 

За съжаление огромният Jay Cutler пропусна Mr. Olympia 2012 поради неприятна контузия. Но той уверено заяви, че следващата година ще детронира Фил Хийт и отново ще се окичи с короната на Олимпия. Вече знаем, че Грийн и Хийт са изключително близо един до друг като форма и като добавим четирикратния шампион Кътлър, можем да заключим, че Олимпия 2013 ще бъде още по- вълнуващо събитие от тазгодишната версия.

 

Ето и класирането при мъжете:

 

1. Фил Хийт

2. Кай Грийн

3. Шон Роден

4. Декстър Джексън

5. Бранч Уорън

6. Денис Волф

7. Тони Фрийман

8. Еван Сентопани

9. Джони Джексън

10. Лионел Бейк