РЕВЮ: Samsung Galaxy Note 2

1
Добави коментар
O-Connect
O-Connect

Note се завърна по-голям и по-добър!

 

Samsung ни представиха Galaxy Note 2, който можем да определим като “най-мощният смартфон” в последно време. Той е с прекрасен 5.5-инчов Super AMOLED HD дисплей и голям набор от функции. Като добавите към това и S Pen, който добавя още куп трикове и функционалности, сами ще разберете защо толкова много хора са затаили дъх в очакване на пускането му на пазара.

 

 

Дизайнът е в стил Samsung – бутонът за включване/заключване се намира от дясната страна, както и на останалите телефони на марката.

 

 

Жакът за слушалки е разположен отдолу, близо до “home”-бутона.

 

 

Сега нека минем “под капака” на смартфона. Той е с четириядрен Exynos процесор, ъпдейтнат до 1.6GHz и 2GB RAM. Изключителна бързина! Рядко сме виждали телефон, който може да постигне такава бързина на изпълнение на задачите. Той почти “срива” Galaxy S3 по много показатели.

 

 

Впечатляващо е постижението на Samsung да запазят същия “отпечатък” на Note, подобрявайки размера до 5.5 инча при едва 9.4 мм дебелина!

 

 

Както вече споменахме, дизайнът на Note 2 е идентичен на повечето от серия Samsung Galaxy. Те се славят със своята здравина, лекота и елегантност. Note 2 се побира идеално в джоба на дънките Ви, стига да не носите от най-тесните такива, така популярни сред днешните тийнейджъри.

 

 

Бутона за включване/заключване е удобно позициониран от дясно, осигуряващ Ви лесното му използване. Това се отнася и за слота на S Pen. Той може да се “похвали” с автоматично отваряне на S Memo приложението, когато сте на телефона и извадите писалката. Вече има и нова функционалност View Air, която най-общо може да бъде обяснена по следния начин – когато задържите курсора от писалката върху дисплея, можете да разгледате всичко от съобщенията, през снимките и видеата и т.н., без дори да докосвате повърхността на телефона.

 

 

Екранът е отличен в различни области, например за Google Maps – всичко е ясно и ярко, Note 2 може да бъде страхотен като сателитна навигация.

 

 

Изпълнението на Android 4.1 Jelly Bean тук не е лошо, въпреки че изглежда различно на Nexus 7 и Galaxy Nexus. Там няма меню за известия, каквото има тук, въпреки че при продължително натискане на “home”-бутона, за да извикате диспечера на задачите, ще имате бърз достъп до Google Now и ще можете да проверите току-що отворените приложения. Има и редица допълнителни функции тук, като Facebook ъпдейт, при скролване в долната част на телефона в заключен режим. Това обаче ще Ви коства разход на енергия и интернет, като се има предвид масивното захранване и LTE свързаността.

 

 

Друга нова функция е т.нар. “Blocking Mode”, която забранява на хората да Ви се обаждат, когато Вие не искате.

 

 

Заключение

 

Нека се върнем на скоростта на Note 2. Те я феноменална! Да го кажем направо – това е най-добрата мултимедийна машина, която сме виждали в последно време!

 

Недостатък

 

За да сме искрени – Note 2 е прекалено голям, за да бъде използван пълноценно като телефон. Всички ще се съгласим, че изглежда странно, когато го държим до ухото си, но за всичко останало е перфектен – текстови съобщения, имейли, гледане на филми и др.