Пикаещи кучета и Баби Яги се скъсаха от смях в парка (снимки)

4
Добави коментар
dominika
dominika

Е-Репортер
  

Пикаещи кучета и Баби Яги се скъсаха от смях в парка (снимки)

Илияна Караланова на 03/10/2012, 18:08

3 снимки:

Следваща

Снимка: plovdivweek

Участниците все още не подозират, че ще хванат мускулна треска на корема

Кой е казал, че само лудите се смеят без причина? Който и да е той, е в голяма заблуда, тъй като от 16 години в модерна Европа, а и у нас съществува практиката „йога на смеха“ (Хасия йога), която е подразделение на смехотерапията. Идеята е да извадим детското от себе си, като се смеем без да имаме повод и без да чакаме разрешение за това.

Създадена от индийския доктор Мадан Катария, йога на смеха е един от най-добрите методи за „спиране“ на потока на мисълта и чудесна антистрес терапия, обяснява Елица Йоргова, инструктор в студио „Шанти“.

Подовът за срещата ни е открита тренировка в Цар Симеоновата градина, организирана в рамките на Седмицата на движението (Move Week) в Пловдив. В практиката се включиха 20-ина ентусиасти от всички възрасти, които не подозираха, че в края на заниманието ще получат мускулна треска на корема от кискане. Подредени в кръг, те бяха атакувани от истински игри на абсурда, чиято основна цел бе да ги хвърли в истеричен кикот.

Практиката започна със забавната броилка „1, 2, 3 пица-паста“, премина през „Смешния оркестър“, „Запознаване с хи-хи-хи“, „Боц – електрошок“ и „Смях на Луната“, а за финал предизвика неистово кискане с игрите „Да яхнем метлата на Баба Яга“, „Пикаещо куче“ и „Птичи смях“. Тренировката включи смехова медитация и дихателни упражнения, които имаха за цел да задържат положителната емоция у участниците.