Забавление и ресторанти Варна – Ресторанти във Варна – Sibir.bg

28
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Когато наистина искате да се отпуснете и да изживеете нещо ново, предлагат ли Ви ресторантите на Варна достатъчно добри възможности?
Смятам, че всички ще отговорят с НЕ и причината е по-скоро в желанието ни да получаваме и да изживяваме все повече позитивни емоции, от колкото в това, че заведенията в нашия град не са добри ….
Да започнем с един малък анализ? Има ли достатъчно разнообразие на кухни Варна? По принцип тук се предлага всичко – италианска, азиатска, испанска кухня. Истината е обаче, че за хората, които наистина обичат разнообразието всички тези вариации са прекалено подчинени на нашия вкус!
Тоест, японската кухня не е японска, тайландската не е тайландска, а просто така се нарича. Тук време да зададем въпроса: Искаме ли наистина разнообразна кухня в ресторантите на Варна или предпочитаме различни имена, но не се интересуваме в дълбочина от кулинарията, произлизаща от други култури. Ще се въздържа да изкажа моето мнение по този въпрос, макар че въпросите сами по себе си сигурно са прозвучали реторично.
Обичаме ли здравословната храна?
Тук няма да се въздържа и ще отговоря веднага и много щастливо: ДА! Може би и това е една от причините, защо интуитивно се отказваме да опитаме чужди ястия и сме недоверчиви към тях. Истината е, че е всеизвестно, че отглеждането и предлагането на продукти далеч от естественото им място на производство е изключително противопоказно.
Българинът винаги може да бъде спечелен с домашно приготвена и прясна храна. Никога няма да бъдем така пристрастени към fast food, както някои други народи. Дори може да се каже, че можем да се гордеем с най-здравословната верига за бързо хранене, която може би съществува в Европа – Хепи. Тя предлага готвени ястия с все по-здравословен характер, но от проверени продукти!
Обичаме изобилието. Това е може би една добра страна на нашата култура, която обаче междувременно е придобила по-скоро негативен характер. В родната страна бива предпочитана изобилната трапеза, обсипана с много различни ястия. Това е типично и за други страни от нашия регион, като например Гърция и Турция. Може ли да се каже със сигурност, къде са корените на тази традиция. Според мен в желанието за общуване: на масата се е сядало винаги с много хора, и е имало много неща, за да могат всички да опитат от всичко.
Сега обаче не ядем в толкова многочислени групи, а все още трапезата ни е обсипана… До някъде този феномен намери своята модерна, здравословна рамка чрез все по-харесваните брънч предложения. Там се създава именно това чувство на споделяна на трапезата, която пък е изобилна с всичко, което познаваме и с много повече….

Само регистрирани потребители могат да гласуват   

Вашият глас беше приет   

3

 гласа

Посещения(361)  |  Добави в любими  |  Напиши коментар