Бахамите, архипелага на богатите

47
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Бахамските острови, перлата на Карибите

Бахамските острови са най-многобройните в Карибско море в близост до американския щат Флорида. Архипелага е с коралов характер, като надморската му  височина е няколко метра. Именно по тази причина доста често ураганите идващи от Атлантическият океан създават много проблеми на населението.

 

Около трийсетина острова са обитаеми в това число Гранд Бахама, Норт Бимини, Грейт Абако, Ню Провидънс, Ръсел, Литъл Абако, Морс Айлънд и др. На Бахамите природата е невероятна – гъста тропическа растителност, палми и мангрови гори, съчетана с великолепни плажове. Кораловите плитчини дават възможност на гмуркачите да се наслядят на приказното водно царство и кристално чистата океанска вода.

Всъщност това са островите, които Христофор Колумб първо е посетил. Насау е столицата на Бахамските острови и главен център на архипелага. Основните приходи на страната идват от туризма, именно поради тази причина стандарта на живот е доста висиок. Всяка година почти 2 милиона туристи посещават това райско кътче на природата. Тъй като островната държава е много близо до САЩ, представлява голям интерес за инвеститорите.

Богатите американци дори имат възможност да си купят цял остров за да избягат от големите търговски центрове. Това се отнася най-вече за островите Бимини, които са най-близо до континента Северна Америка. Най-известният хотел, който е емблемата на островите  се намира на Райският остров и се казва „Ocean Club”. Има доста игрални филми, които показват именно този хотелски комплекс, като еталон за лукс и висок стандарт.

Кухнята на хотела е най-добра на бахамските острови. Друга интересна забележителност е Лонг Айлънд (Дългият остров) . Острова е сравнително спокоен, макар че в миналото пиратите често са се ориентирали и отсядали тук. Дори има предание за скрито съкровище.

Местното население се препитава с риболов. Дори малки деца умеят с харпуни да ловят раци, които са истински деликатес за туристите на острова. Посетете розовите плажове на Харбър Айлънд, дълги 5 км. както и единственият град на този остров град Дънмор.

На Бахамите няма да видите високи сгради. Тук се е запазил архитектурният стил Ню Инглънд, и къщичките на населението са малки и ниски. През последните години има голям прираст в строителството на луксозни къщи и вили, което донякъде премахва романтиката  на архипелага. Посетете пещерата ‘Titus Hole’, която в миналото е била затвор, както и прекрасното място за гмуркачи и водолази известно като „Current Cut Dive”.