Пловдивският Четвъртък пазар се прероди

1
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

От модерен пазар с европейски облик в самия център на града вече си купуват плодове и зеленчуци пловдивчани. На 4 октомври, четвъртък, официално отвори врати емблематичният Четвъртък пазар.

Изграждането на новото тържище продължи с години и премина през доста перипетии, но в крайна сметка всичко завърши с успешна реализация.

Лентата на изцяло покрития, просторен и много приветлив пазар преряза кметът на Пловдив Иван Тотев. Преди това той не пропусна да покани до себе си пред множеството хора бившия кмет Славчо Атанасов, в чийто мандат започна реализацията на проекта.

„Фактът, че има толкова много хора днес тук, показва голямото обществено значение на пазара. Радвам се, че успяхме да стигнем до момента на откриването, въпреки че мнозина се съмняваха, че това ще се случи. Този пазар наистина предлага най-добри условия както за търговците, така и за клиентите. Община Пловдив се ангажира да предостави безплатен паркинг, с електронна табела, която показва колко свободни места има във всеки момент, за да улесним хората максимално. Ще продължим с подобряването на условията тук, пазарът ще се развива във времето. Амбицията ни е той да се превърне в място за социални контакти – виждате колко много цветя и пейки има, така че хората да идват тук и за да се видят, да си поговорят“. Това каза в словото си Иван Тотев, след което свещеник освети новата придобивка, а кметът преряза лентата.

Новият пазар няма нищо общо с някогашната неразбория от неугледни сергии, разхвърляни в тясно пространство, убедиха се пловдивчани, които заедно с официалните лица разгледаха тържището. Търговците, подредили изобилие от плодове, зеленчуци, подправки и цветя върху красивите модерни маси, бяха видимо доволни от обстановката.

„Сума ти време мъкнехме торби чак от Понеделник пазара, а живеем на една крачка оттук. Ама си струваше чакането – много хубаво е станало“, дивяха се усмихнати пенсионерки и бързаха да напазаруват зарзават за обедните гозби и салати.

„И още по-хубаво ще стане, ще направим няколко фирмени магазина, ще има още нови неща“, увери ги кметът. Той си купи круши от отрупана с плодове сергия и пожела на търговци и купувачи новият пазар да е все така пълен със стока и хора.