Да си направим зайче!

32
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

За всички сръчковци – малки и големи!

 

Автор: Цвета Мишкова

 

Необходимости за зайчето:

 

-Първото нещо, от което се нуждаем е прежда. Който не умее да плете, може да ползва парче от стара жилетка. Поларът примерно е мекичък и подходящ.  Но пък от друга страна преждата си има свое очарование и създава усещане за топлина и близост.

 

-Второ – силиконов пух. Ако не разполагате с такъв,  може да го заместите с конци, дребни парцалчета или вътрешността на възглавница.

 

-И на последно, трето по ред , но не и по важност място – Много ЖЕЛАНИЕ за сътворяване на нов приятел!

 

Начин на изработване:

 

Изплитаме квадратна форма от избраната прежда или пък изрязваме квадратно парче от подходящ плат.  Размерът на квадрата не е фиксиран, колкото е по-голям, толкова по-голямо ще стане зайчето. По схемата от Снимка 1  очертаваме триъгълник с бод „тропоска“.  Издрърпваме двата края на конеца (Снимка 2) и посредата поставяме силиконов пух или друг избран пълнеж (Снимка 3). Пристягаме силно до пълно събиране и завързваме (Снимка 4).

 

 

Използваме единия от краищата на конеца за пришиване, както е показано на Снимка 5. Затваряме и задната част на зайчето (Снимка 6). Можем допълнително да оформим опашчица чрез пристягане. Очичките зашиваме с конец или пък използваме готови и ги закрепяме с подходящо  лепило.

 

 

Забележка: На снимките е използван конец с различен от основния избран цвят, за да се види ясно последователността от действия.

 

И ето го – едно щастливо зайче!

 

Тук можете да видите всички статии от Цвети.