За и против татуировките

2
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Татуирането е езически обичай, познат на човечеството от древни времена. Първоначално, татуировките са красили телата на хората като вид племенен знак или тотем. Някои вярвали, че татуировката предпазва от зли сили и придавали магически свойства на рисунките върху тялото си. На по-късен етап, татуировки имали само моряците, бегълците и престъпниците. Татуирането било забранено от християнската църква, защото тялото се е считало за храм, който не бива да се осквернява с надписи и рисунки.
Татуировката днес е начин на себеизразяване и едва ли хората, които имат рисунка на тялото се съобразяват с църквата или с когото и да било. Да имаш татуировка в днешно време е нещо съвсем нормално и почти всеки млад човек се изкушава да влезе в студиото. Но преди да направите своята татуировка, трябва да имате предвид някои факти. Плюсовете на татуирането имат по-личен характер и не са толкова конкретни както отрицателните.

Татуровките са най-лесният, достъпен и креативен начин, по който притежателя им може да изрази пред обществото кой е той и в какво вярва. Татуировките служат и за показване на солидарност или принадлежност към хора и идеи, както и за отличителен белег и символ на уникалност. А някои татуировки имат просто декоративна функция. Добрите татуисти могат да нарисуват истинско творение на изкуството върху тялото ви и не е нужно да се обвързвате със символика. Направете го просто, защото ви харесва, но имайте предвид следните отрицателни страни на татуирането.
Татуирането е болезнен процес, при който се прави дълбока раничка, която се запълва с мастило. Татуировката остава завинаги, тъй като мастилото се инжектира във втория слой на кожата. Вярно е, че вече има много процедури за заличаване на следите, но те са болезнени и все още – скъпи. Освен това, хирургията също крие опасности за здравето и при премахването на татуировката са възможни усложнения.
Друг минус е, че когато се прави татуировката, винаги съществува риск от инфекция. Както нестерилизираните игли могат да ви заразят с болест или инфекция, така и някои мастила могат да предизвикат алергична реакция. По принцип, повечето студиа държат на репутацията си и използват висококачествени материали, но рискът от несъвместимост с кожата ви съществува.
Татуировката на видимо място може да ви изиграе лоша шега при кандидатстване за работа, както и в личния живот. Не трябва да се подценяват грижите за татуировката, тъй като това е един много важен етап от цялата процедура. Преди да се запътите към студиото на татуиста, уверете се, че сте напълно сигурни в желанието си и сте готови да поемете рисковете, които носи татуирането.

За и против татуировките 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари