Да Дао школа в Пловдив приема начинаещи без ограничения

2
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

Новият тренировъчен сезон в пловдивската Да Дао школа „Център“ вече започна.

От 1 октомври тренировките се провеждат всеки понеделник, сряда и петък от 19 часа във физкултурния салон на хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“. Това съобщи Нако Цветкашки, старши инструктор (шихай). Групата за начинаещи е разделена на две – децата до 12 г. тренират отделно, подчерта той.

Школата приема начинаещи състезатели без ограничения на пол, възраст или образование. Достатъчно е хората, които искат да се занимават с Да Дао, да се чувстват добре в залата. Инструктор на начинаещите е сохай Христина Шопова, която, макар и само на 25 години, вече е обучила много състезатели и е доказала качествата си.

Да Дао е високопрогресивен стил на модерните бойни изкуства от най-нов вид, синтезиращ постиженията на ударните стилове от рода на карате и хватовите практики от рода на борба и джудо. Той е създаден върху традицията и е носител на най-градивните тенденции в областта на бойните изкуства. В него са съчетани опитът на традиционните системи и достиженията на съвременната спортна наука и биомеханика.

Да Дао е стил, изчистен от излишни условности и мистика, който учи, че истинският прогрес винаги се основава върху упорит труд, постоянство и стремеж към усъвършенстване. Освен боен стил Да Дао е и мощна система за самоусъвършенстване. Успоредно с физическите качества при неговото практикуване се изграждат всички духовни качества, а ученикът придобива чувствителност, която го кара да бъде по-добър човек и духовна личност.

„Възпитаваме у практикуващите Да Дао много качества, които биха им послужили в живота – дисциплина, самоконтрол, воля, самообладание. Редом с това, разбира се, тренировките формират отлична физическа форма и умения“, споделя Нако Цветкашки.

Освен в центъра на Пловдив клубът има филиали в районите „Хр. Смирненски“, „Тракия“, а отскоро и в „Прослав“.

Желаещите да получат повече информация и да се запишат, могат да го направят на тел. 0886/199-895.