Адриано Челентано отново на сцената

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Легендарният италиански певец и актьор Адриано Челентано се връща на сцената.

Харесай страницата ни във Facebook

Той не се е изявявал около 10 години, ако не се смята участието му на последният фестивал на естрадната песен в Сан Ремо, пише Агенция БГНЕС.

Днес Челентано излиза на сцената „Арена“ във Верона. Древноримският амфитеатър е известен повече с домакинството си на най-големия класически оперен фестивал „Арена ди Верона“.

Челентано ще изнесе два концерта – днес и във вторник. Всички подробности се пазят в най-строга тайна. Жената на певеца, актрисата Клаудия Мори, изявяваща се като негов продуцент, разкри само, че сред гостите се очаква приятелят на Челентано Джани Моранди. Двамата ще изпеят дует. Двамата се появиха заедно и на Сан Ремо, където Моранди беше водещ на конкурса.

Какви изненади е приготвил 74 годишният Челентано е неизвестно. Самото име на проявата „Рок економи“, говори само за себе си.

Излезлият в края на миналата година нов албум на Челентано в записите, на който участват по-младите му колеги, включваше много песни посветени на проблемите на съвременния свят и изобличаващи властимащите. В остро послание, насочено срещу политиците и църквата, се превърна и изявата в Сан Ремо, което предизвика много критики.

Толкова много, че изключителното право на излъчване в ефира на концертите във Верона е дадено не на държавната телевизия РАИ, която излъчва песенния фестивал от града, а на Canale 5, собственост на медийната компания на Берлускони „Медиасет“.

Билетите отдавна са продадени и от първоначалната цена 1 евро, вече са хиляда пъти по-скъпи „на черно“.Клаудия обеща, че Челентано, който е на сцена от 1957 година и има издадени 41 албума няма да разочарова почитателите си и ще им подари два различни, но еднакво незабравими ярки спектакъла.

Коментари

коментар(а)