Общежития към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас: Миланската политехника прави семинари за български студенти

7
Добави коментар
basticata59
basticata59

 Миланската политехника прави семинари за български студенти CORE_LAN18http://dnesplus.bg/thumbnail.aspx?imgname=1790-090212-130443-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be.jpg&imgw=320&imgh=200

Един от най-реномираните технически университети в Европа, Politecnico di Milano ще проведе три семинара в България с цел да запознае българските студенти с програмите и възможностите за продължаване на образованието им в магистърски програми на английски език.

Семинарите в България ще бъдат водени лично от маркетинг директора на университета, г-н Микеланджело Балико. В София семинарът ще бъде на 17 февруари в Американския университет, в Пловдив мястото на провеждане е хотел „Санкт Петербург” на 18 февруари, във Варна – в хотел „Голдън Тюлип” на 19-и от 18 часа.

На студентите от България Politecnico di Milano предлага специално разработени за международните ученици програми на английски език в три основни области – архитектура, дизайн и инженерни науки.

Сред специалностите на английски език са магистратури по архитектура, градски дизайн, мениджмънт, икономика и индустриално инженерство, компютърно и строително инженерство.

Редовните такси за университета са оформят въз основа на семейните доходи и варират между € 756 и € 3128. Всяка година Politecnico di Milano предлага стипендии на 200 талантливи студенти, които покриват не само таксата за обучение, но и разходите по настаняване.

За прием са необходими: завършена бакалавърска степен, квалификации TOEFL/IELTS, препоръки и мотивационно писмо. Кандидатите за стипендия се одобряват на база академичен успех от бакалавърската степен, резултат от TOEFL/IELTS, препоръки, мотивационно писмо и стаж в областта.

Миланският технически университет е основан през 1863 година и се състои от 17 факултета. Със своите 38 000 студенти той е най-голямото учебно заведение по инженерни науки, архитектура и дизайн в Италия.

Преподавателският колектив през годините включва известни професори като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио Ната. Сред именитите възпитаници на университета са световно известният моден дизайнер Джан Франко ФЕре, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Източник: http://www.dnesplus.bg