10 SEO методи за по-добри позиции в търсачките

1
Добави коментар
martinpetev
martinpetev

Днес всички искаме да класираме сайта си на челни позиции в безспорно най- известната търсеща машина Google. Това обаче става все по трудно с ограниченията, които световната компания стояща зад търсачката наложи. Към актуалния момент съществуват Google Panda и Google Penguin Update, които деиндексират сайтове заради лошо съдържание, спам и поради куп други причини.

За да направите добра seo оптимизация трябва да се въоръжите с търпение и да прочетете следващите шест съвета, които предлагаме на вашето внимание.

Разнообразявайте линковете (препратките) във вътрешното съдържание на сайта. Не използвайте едни и същи ключови думи, а поставяйте основната в по-завързани фрази. Добре е да включвате в анкор текста името на фирмата (бранда) си. След последните промени в алгоритъма, стана ясно че ключовите думи в текста на линка нямат голяма тежест, даже биха могли да Ви навредят. Поставяйте линкове в авторитетни сайтове и слагайте УРЛ адреса на сайта си без ключови думи. Това ще има много-по голям ефект.
Преди време от Google твърдяха, че използването на анкор текст за линковете (котви) от типа кликни тук, този сайт, за повече информация и тем подобни са полезни. Сега отново SEO специалистите твърдят, че те действат.
Ако поддържате фирмен сайт линквайте бранда на компанията ви. Много от най- добрите оптимизатори твърдят, че това е добра практика.
Публикувайте свежо съдържание като на отделни места може и да пропуснете слагането на линк. Както се казва на много места „Съдържанието е кралят“. С новото и качествено съдържание ще се прицелите в ключови думи, за които дори и не предполагате. Всеки ден различни ключови думи стават популярни сред интернет аудиторията. Пишете винаги актуална и интересна информация. Статиите от сорта: „как да…“, „10 лесни начина за…“, също са подходящи за широката онлайн публика.
Подбирайте внимателно ключовите думи, за които оптимизирате. Разпределете внимателно коя страница от сайта Ви за коя ключова дума да се класира.
Включете името на фирмата си в Title тага на началната си страница, това дава допълнителен авторитет пред търсачките.
Прегледайте грешките по сайта си с HTML и CSS валидаторите на W3 консорциума. Това ще улесни търсачките при обхождане и индексация на новото Ви съдържание.
Поставете в главната директория на сайта си файл с име и разширение : robots.txt. Този файл указва на търсачките кои части от сайта Ви да обхождат и кои не. Забранете за индексация администраторски панели, папки с изображения и друга информация която не искате да става публично достояние. В интернет има много източници в които е описано как се прави robots.txt файл. Друг файл който трябва на всяка цена да поставите е sitemap.xml. Това е карта на сайта, която дава информация на бота на търсачката за броя и структурата на страниците Ви.
Линквайте вътрешните страници от сайта си. Линковете към вътрешни страници и постове от блогове допринасят за цялостния авторитет на домейна, а следователно и за позиционирането на всеки нов материал който публикувате. Можете да постигнете този тип линк билдинг със коментари по форуми и блогове, както и линкове от социални мрежи и букмаркинг сайтове от тип Свежо.нет.
Ако не успеете да се справите с трудната задача наречена seo оптимизация, потърсете компетентни оптимизатори и копирайтъри, които да се заемат с работата.

Това бяха нашите десет кратки но стойностни съвета за оптимизация на сайт. Както знаем Seo (Search engine optimization) не е точна наука и Google постоянно сменят алгоритъма си. Именно заради това не се учудвайте ако един ден гореспоменатите начини не проработят за вас.

Важното е да бъдете постоянни и да гоните целите си. Колкото по-добре се се справите с популяризирането на вашия уеб сайт, толкова по-голям шанс имате да спечелите реални пари или просто ваши последователи.

Не забравяйте, че в България има фирми, които биха могли да окажат професионална помощ при чудото seo оптимизация и не се колебайте да ги използвате. При добра стратегия инвестираните пари в такъв вид работа могат да бъдат възвърнати многократно.

Статията е предоставена от гост блогър