Телец – Horoskopite.com – зодия телец, всичко за зодия телец, хороскоп, хороскопи, гадаене, магия, зодии, зодиак, зодиите,…

26
Добави коментар
ivo94
ivo94

Този знак е носител на пълнокръвие, упоритост и твъдоглавие. Под него са родени Екатерина Велика, АлександърII, Иполит Тен, Николай II, Алфонс Доде, Лазар Карио, Буланже, папа Пий IХ, маршал Петен.
Телецът символизира победоносните сили във всички области на природата. Този зодиакален знак е свързан с планетата Венера. Аписът, свещеен бик на египтяните е посветен на този знак. Този знак закриля трудолюбието, придружено от сила, якост, прилежност, упоритост и търпеливо действие.Скъпоценен камък е ахатът, които трябва да се носи на пръстен или друг накит, за да им осигури сполука и да ги пази от нещастия.Този знак насърчава у човеса оживяващите и плодотворни свойства на тихата мълчалива мисъл. Затова родените под знака на Телеца са способни да разбират и усвояват всичко полезно и добро.Те бавно си съставят мнение, но са грижливи, трудолюбиви, самоуверени и тъпеливо чакат резултати от своята работа.Повечето родени под знака на Телеца са средни на ръст, с мощно телосложение, яко и стегнато, къса дебела шия, широко чело, тъмна коса и тъмна кожа. Отрицателните им качества са навъсеност, потийност и срамежливост. Трудно е да ги ядосаш, но ако се ядосат изпадат в истинска ярост. Знакът Телец управлява растенията цвекло, калдъръмче, тиква спанак, лен и лилия. Негови камъни са албастрът, белият корал и всички бели и опалови минерали.
Жените родени под знака имат широко лице, умно и сериозно. Енергични са, упорити и твъдоглави. Много добре разсъждават. Умеят да ръководят, но са сприхави, избухливи и настойчиви.Тези жени са надарени с добро сърце и са предани съпруги.
Мъжете са също така много сприхави, буйни, гневливи, остри в разправиите си, насилници, дори понякога груби. Но те се влюбват силно, много са чувствени и се привързват към любимата жена.Те са с независим дух, не търпят подчинение, необщителни са, а към края на живота си стават съвсем саможиви. Телците са умни, но мислят сухо, догматично, гледат да обгърнат с мисъта си много области, затова понякога са повърхностни. Обичат реда и системата. Умът им не е подвижен и гъвкав. И чувсвата, както и замислите им не са твърде възвишени. Те обръщат най-много внимание върху здавата и положителна страна на нещата. В работата са методични и прилежни. Не се занимават с отвлеченото и далечното.Липсва им изобретателен дух, но пък имат твърда и непоклатима воля. Умеят да заповядват и успяват в своите работи.