Клуб „Млади приятели на книгата” основаха в читалище „Кирил Маджаров-1866”

2
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Нов клуб  „Млади приятели на книгата” основаха вчера в народно читалище „Кирил Маджаров-1866” в кв. Устово. Децата от клуба са ученици от 4-ти клас на IV ОУ „Стою Шишков” с  класен ръководител Златка Керимова. Библиотекарката Йорданка Червенакова ръководи срещата и обясни, че това е нова секция към вече учредения клуб ”Приятели на книгата”, работещ с възрастни читатели.

Гост на срещата бе г-жа Катя Карапиперова – бивша учителка в същото училище и член на клуб „Приятели на книгата” към библиотеката.. Тя е и автор на две стихосбирки. Пред всички тя разказа, че е написала стихове за най-малките деца и за такива до 10-годишна възраст. С интерес бяха изслушани рецитираните от нея лични творби.

Авторът Джани Родари се изучава в  4-ти клас. Бяха прочетени приказките  „Дворецът за чупене” и „Игра с бастун”, които ни пренесоха в завладяващия свят на разказвача и неговите герои. Диляна Пачеджиева направи презентация на Джани Родари. Аудиторията се запозна с нови данни за твореца и написаните от него книги, донесли славата му на световно известен автор. Прозвуча и песен по текст на италианския писател. Библиотекарката подари на класа голяма стенна географска карта, която да им помага в учебните часове.