Турският хит „1001 нощ“ се завръща в родния ефир

50
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Най-емблематичният турски сериал 1001 нощ прави своето грандиозно завръщане в българския ефир от днес, 9-ти октомври.  Продукцията, отворила пътя на турските поредици към света, отново ще радва зрителите на Диема Фемили – каналът, който заслужено се утвърди като дома на хитовите турски сериали.

Завръщането на „1001 нощ“ е само част от множество изненади, които Диема Фемили подготвя през новия телевизионен сезон. От началото на тази година каналът се налага като абсолютен лидер сред зрителите – любители на романтични турски сериали, като той е най-гледаната кабелна телевизия, а в съревнованието за вярна аудитория, през месец август, изпреварва дори ефирни конкуренти като TV 7.

Малко след старта си, „1001 нощ“ разбива всички рекорди по гледаемост и предизвиква небивал успех първо в турскоговорящите средноазиатски страни, а след това в Близкия изток, на Балканите и останалите европейски държави. Персонажите на Онур и Шехерезада стават толкова любими на зрителите, че в Босна например посещението на главните актьори Бергюзар Корел и Халит Ергенч засенчва визитата на холивудски величия като Анджелина Джоли и Брад Пит.

За главните актьори Бергюзар Корел и Халит Ергенч срещата в „1001 нощ“ безспорно е съдбовна. Малко след финала на поредицата те се ожениха, а преди 2 години станаха родители на малкия Али. Майчинството обаче не попречи на Бергюзар, която на наскоро навърши 30 години, да продължи стремглавата си кариера. Актрисата с впечатляващия ръст от 182 см участва в един сериал и в един игрален филм, а от новия телевизионен сезон, който започна в Турция през септември, партнира на Кенан Имирзалъоглу /Езел от едноименния сериал/ в нова телевизионна поредица.

Като част от силните акценти през настоящия сезон, Диема Фемили предлага премиерата на още едно хитово заглавие – Огнено сърце. То ще стартира в ефира на медията на 16 октомври, на мястото на Езел, чиято дългоочаквана развръзка зрителите ще могат да видят на 15 октомври.

1001 нощ – от 09 октомври всеки делничен ден от 20.00 часа по Диема Фемили