Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Как да изберем най-добър гейнър

54
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

   Кой е най-добрия гейнър за мускулна маса®
 
Предлагането на пазара е толкова голямо ,че наистина и опитни фитнес ентусиасти се объркват при избора на гейнър.А за някои стои и въпроса Гейнър или протеин да избератСпомням си още времето ,когато на пазара имаше няколко варианта ,прочетеш 2-3 етикета и си готов.Няма избор ,няма проблем :).Сега обаче проблема е голям,много предлагане,много информация,много източници.Ще се опитаме да смелим информацията и без много реклама :),да Ви насочиме ,към правилния избор.Кои са въпросите които ни притесняват и на които ще дадем отговори:
 
 

Кое е важно при избора на гейнер?

Процентното съдържание на протеин в гейнера

Източниците на въглехидрати и протеини в гейнера

Има ли добавени креатин,глутамин,азотни бустери ,ензими и т.н.

Прием на гейнера -колко дози има в опаковката

Има ли гейнър странични ефекти
 
1. Процентното съдържание на протеин в гейнъра-съотношението протеин -въглехидрати.В зависимост от вашата обмяна/бърз – бавен метаболизъм/преценявате ,колко да са въглехидратите в гейнъра.Ако изгаряте всичко което приемате,храните се предостатъчно и пак неможете да качите нито кило,тогава може да изберете и с по-ниско съдържание на протеини.Калориите и в протеините и във въглехидратите са еднакви- 4 ккал. на 1 гр. така че не става въпрос само за калории, но секрецията на Инсулин в период за натрупване на мускулна маса е от основно значение.Процентното съдържание на протеин варира в различните продукти между 10%-40%.Но дори и да е в по малката граница не е проблем, може да добавите една лъжица чист протеин към гейнъра и готово, аз така правех ,когато приемах гейнъри.Важно е обаче следващата точка.
 
 

 
 
2.Източниците на въглехидрати и протеини в гейнъра-съвременните формули предлагат специално създаден въглехидратно-протеинови смеси.А именно Протеинова Смес – протеини с изключително висока биолотична стойност и патентовани въглехидратни матрици сбързи и бавни въглехидрати. Протеиновата смес  се състои от Whey protein isolate, Телешки протеин и whey protein concentrate.
Без съдържание на мазнини .Въглехидратната матрица  се състои от Vitargo (въглехидрати с много високо молекулярно тегло),Palatinose въглехидрати с нисък гликемичен индекс и с удължено и бавно освобождаване на енергия.Добавени са фруктоза и декстроза и висококачествени малтодекстрин.Тоест тези формули нямат нищо общо с гейнърите от миналото десетилетие в които си приемаш прости захари с малко добавен протеин.
 
Гейнър за мускулна маса цени
 
 
3.Има ли добавени креатин,глутамин,азотни бустери ,ензими и т.н.-естествено с добавянето на тези екстри цената нараства ,но „истината“ е в детайлите, вие сами трябва да прецените ,кое е по-важно за вас.Приема само на повече калории или ,т.н. продукти „всичко в едно „.Фирмите започнаха да предлагат продукти,в които е събрано всичко нужно за вашето възстановяване и покачване на килограми и мускулна маса в едно.Така спестявате пари .Възниква въпроса дали наистина нещата които са изписани на етикета наистина са добавени и то в посочените дози.Този въпрос е неизбежен и хората които се съмняват в това би трябвало да се съмняват и във всичко останало,за тях оставаме мненията от форумите и приятелите които са изпробвали продуктите.Но в крайна сметка все на някого ще трябва да се доверят и да пробват,за да разберат как действа наистина продукта.
 
4. На четвърто и не на последно място това е дозата,колко дози има в опаковката и колко калории садържа тя.Понеже това е едно от най-подвеждащите неща и много от хората четат 1400 кал в доза 70 гр протеин в доза и т.н………и решават ,че са хванали бика за рогата.Затова сме решили,  този въпрос да го разгледаме  в отделна тема.
 
 
Прочети още информация за покачване на мускулна маса