Хиляди луксозни чаши – какви да изберем?

7
Добави коментар
petkodimoff
petkodimoff

Всеки ги вижда, но малко хора им обръщат подобаващо внимание. Става въпрос за чаши!

Тези човешки приспособления, задържащи напитките, които полагаме в стомасите си често биват пренебрегвани и използвани не по предназначение. Например, много хора пият таратор в чаена чаши, а ракията си сипват във водни чаши. Това не е никак адекватно, особено ако знаете кое за какво, поради каква причина и как се създава.

 Не е случайно, че бирата се сервира в мощни халби с големи дръжки, а ракията се сипва в тънки и мънички чашки. Уискито пък обича да бъде поднасяно с лед и затова търпи чаши с по-голям отвор, където да се побере лада и течността, за да бъде напълно качествено поднасянето на въпросната напитка.

За много хора пиенето е цял ритуал. Представете си вкуса на Вашето питие в позлатена или сребърна луксозна чаша. Затова, мислете, когато избирате в какви чаши да сервирате своята напитка.

Освен, че ще изглеждате по-компетентни и с по-висока  култура на консумация, вие ще угодите и на самите себе си. В Зографов и Сие се предлагат подобни луксозни чаши вдъхващи респект на всеки, който ги види.  Препоръчвам да разгледате специалните комплекти, те са чудесен подарък.

Естествено, има и чаши, които не отговарят точно на определението си и са направени единствено и само с цел да бъдат декорация на някой модерен офис или просто са абстрактно изкуство. Не ви препоръчвам да пиете от такива чаши, но ако искате да учудете някой с тях няма проблем.

А когато искате наистина да си угодите, добра идея е да потърсите луксозни чаши за вашия собствен вкус – които да ви карат да се наслаждавате допълнително на любимото си питие – качествено и приятно.  

В повечето случай при избора на такава чаша на мен лично  ми е достатъчно да разгледам галерията със снимки на Зографов и Сие и да усетя специфичния вкус на върха на езика си.