Подземна улица до пл. „Тройката“ и мащабен ремонт на ул. „Богориди“

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вариант за изграждане на подземна улица в района на площад “Тройката” обсъждат проектантски екипи, обяви кметът на община Бургас Димитър Николов в предаване на телевизия Канал 0.

Плановете предвиждат обновяване и модернизиране на площадното пространство и на района пред “Дома на нефтохимика”. На този етап идеята за ремонт на ул. “Александровска” от паметника на Альоша до БСУ се отлага във времето заради липсата на финасиране, което може да бъде осигурено едва след отварянето на нови европейски оперативни програми, коментира кметът.

Предстои обаче мащабен ремонт на улица “Богориди”. Проектът предвижда улицата да стане още по-красива с ново арт осветление, лампи и зеленина. До няколко месеца ще започне и подмяна на водопроводната мрежа на улицата. След ремонта ще бъде сменена уличната настилка.

Пресечната точка между улиците “Александровска” и “Богориди”, на която от години зее дупка и в момента е ограден с реклами, също ще се промени. Там ще се издига нов Дом на художника, който ще събере  утвърдените вече имена, както и младите последователи на изкуството, каза още кметът Димитър Николов.