Ливърпул си хареса ДЕМБА БА

57
Добави коментар
razorbet
razorbet

От Ливърпул са готови да привлекат намиращия се в отлична форма Демба Ба от Нюкасъл, в търсенето си на нов нападател, след като бяха предупредени, че няма да получат Сон Юнг-мин.

Мърсисайдци отчаяно се нуждаят от нов топ нападател, след като Фабио Борини счупи крак и са проучили възможността да привлекат една от изгряващите звезди на Бундеслигата, Сон от Хамбургер. Но от германския клуба са отказали на мениджъра Брендан Роджърс и са му казали, че футболистът от Южна Корея не е за продан и сега той е обърнал вниманието си към Ба, пише „Дейли Мейл“.

Наставникът на тима от града на Бийтълс знаe че, че 27-годишният Ба лесно би се вписал в стила на игра на тима му и е с репутацията на доказан голмайстор във Висшата лига на АНГЛИЯ.

Привличането на сенегалецa от тима на „свраките“ не би трябвало да бъде трудно, предвид клаузата му за освобождаване, която е в размер на 7 млн. паунда, която е по силите на червените от Ливърпул.

 Роджърс би трябвало да се справи с това, особено след като стана само с един нападател – Луис Суарес. Договарянето на личните условия на Ба обаче може да се окаже повече от предизвикателство, защото напоследък играчите станаха алчни.

Когато Нюкасъл се опита да продължи договора на тъмнокожия стрелец, по силата на който той прибира по 50 хил. паунда седмично, босовете в клуба бяха изумени от финансовите му претенции, които отхвърлиха като нереалистични.