Шоколадово руло със сметанов крем

2
Добави коментар
5ylar
5ylar

Разтопете шоколада с вода или кафе в малка тенджера на много слаб огън, когато се е разтопил на 75 процента, свалете от огъня и разбъркайте, докато се получи гладка смес.Оставете настрана да изстине малко. Разбийте яйчните жълтъци с електрически миксер.Добавете захарта постепенно, като не спирате да биете, до образуване на хомогенна смес. Внимателно смесете с шоколада до еднородна смес.

 

 

 

 

 

В друга купа разбийте белтъка със солта на сняг.Разбъркайте 1/4 от белтъчната смес с яйчено-шоколадовата смес.Останалите три части добавете постепенно.Изсипете сместа в тавичка чието дъно е покрито с хартия за печене. Пече се в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 15 минути.

Когато извадите блата, покрийте отгоре с леко влажна хавлиена кърпа и обърнете тавичката, така че кърпата да остане под блата.Отстранете тавичката и махнете хартията.Пресейте какаото върху блата.Навийте внимателно на руло.Оставете малко да се охлади от влажната кърпа.

През това време разбийте сметаната, 2 с.л. пудра захар и ванилията.
Внимателно развийте блата и го намажете с сметаната.Навийте отново, но този път без кърпата.Ако сте любители може да залеете с разтопен шоколад,подходящи за също така и малини или друго по избор.Може да сервирате веднага.Добър апетит!