Екомен учи децата в Пловдив да пазят природата (снимки)

3
Добави коментар
ted_kuchkova
ted_kuchkova

Е-Репортер
  

Екомен учи децата в Пловдив да пазят природата (снимки)

Теодора Божкова на 14/10/2012, 15:06

3 снимки:

Следваща

Снимка: Plovdivweek

Най-новият супер герой даде началото на кампанията “Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни.”

 

 

Екомен се появи днес на площад Стефан Стамболов. Той е едно прекрасно малко момче със свръхсила, дадена му от Извора на чудесата. Мисията   му е да пази природата от всички беди.

Най-новият супер герой даде началото на кампанията “Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни.” Началото на купона за малки и пораснали деца бе от 11 ч.

Полезна информация относно къде малчуганите да изхвърлят опасните отпадъци  бе поднесена по много достъпен и атрактивен за децата начин – чрез специално създадения нов супер герой ЕкоМен. Всички участници в празника получиха обучителни комикси с негово участие. Огромни опашки от деца и непораснали възрастни се виеха, за да получат въпросния комикс.

Обучителните игри, викторини и състезания бяха придружени и от танцови изпълнения. Малките направо полудяха, когато на площад Стефан Стамболов бе пусната песен на Селена Гомез. След това обедната дискотека продължи с ръченица, хора и звук на гайди.  Фокусник ги забавляваше с различни номера и изливаше вода на главите на децата.

Това е една прекрасна инициатива, нека се забавляват децата , а покрай тях и бабите, сподели с усмивка Веселина, която бе с едногодишната си внучка Сиана. Ние всички учим децата да изхвърлят боклуците си разделно, продължи тя.

Същото мнение сподели и майката на 4-годишната Кристина. Малката пък каза, че на площада много й харесва и не иска да се прибира у дома.

Клоунът бе другата атракция, привличаща като магнит малките. Те се въртяха около него, някои се осмеляваха да го дърпат, а други го гледаха с учудване.

Кампанията „Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни” е ориентирана към децата и цели у тях да се създаде отговорно отношение към изхвърлянето на опасните отпадъци като батерии и акумулатори. Децата трябва да разберат къде да изхвърлят опасните отпадъци.  У тях трябва да бъде изградено екологично поведение, коментира Владимир Русинов, един от организаторите на инициативата.

1 коментар(а) към „Екомен учи децата в Пловдив да пазят природата (снимки)“

Коментирайте новините