Как да намалим косопада

2
Добави коментар
Neznam.bg
Neznam.bg

Как да намалим косопада

Косопадът е често срещан както при мъжете, така и при жените. Много потребители споделят, че дори и след употребата на скъпи продукти, не са постигнали желания ефект. Ако ти е писнало да гледаш,как косата ти пада, ето няколко съвета, които може да приложиш.

1. Горещ масаж с масло

Измиването само с шампоан и балсам, не върши нужната работа. Да решиш косата си в различни посоки, е само един от начините да стимулираш кръвния поток, но правенето на масажи с някакво масло, ще стимулира фоликулите на косата и растежа на косата. На пазара има голямо разнообразие от масла, избери това, което ти се струва най-подходящо.

2. Избягвай стреса

Стресът е една от причините за косопада, както и за ранното посивяване на косата. Затова направи всичко възможно да предотвратиш стреса, или най-малкото да го намалиш колкото се може повече.

3. Храни се здравословно

Приемането на полезни храни ще подобри цялостното ти състояние, включително и косата ти. Обърни внимание, че хората, които приемат повече морска храна и протеини, имат много хубава коса и кожа.

4. Използвай натурални билки

Домашните маски могат много да ти помогнат в борбата с косопада. Освен това билките, като например чаеното дърво,измиват косата по-добре от шампоаните, а когато косата не е измита, кактo трябва, в нея се развиват бактерии, които причиняват косопад.

5. Хидратирай тялото си

Много е важно да си добре хидратиран/а, защото човешкото тяло се състои предимно от вода. Това е особено важно за хората със суха кожа и коса.

6. Избягвай миенето на коса с гореща вода

Горещата вода нарушава структурата на фоликулите и измива естественото омазняване на скалпа. Винаги мий косата си с хладка вода, а последното изплакване прави със студена вода, за дя запушиш порите. Много малко хора знаят, че горещата вода е една от причините за косопада.

7. Избягвай вредните химикали

Продължителното излагане ня врдни химикали, като например боядисването, както и употребата на маша и преса, страшно много увреждат косата и водят до загуба на големи количества коса.

8. Бъди търпелив/а

Решиш ли грубо косата си?  Ако косата ти е заплетена, недей да дърпаш, скубеш, извиваш и т.н. Действай внимателно и винаги разплитай заплетените кичури като започваш от краищата и доститаш до корените.

9. Подстригвай се редовно

Заплетените краища са много неприятни, така че по-добре се раздели с тях. Ако искаш косата ти остане със същата дължина, подстригвай се веднъж на 6-8 седмици. Ако искаш да стане по-дълга подстригвай я малко по-рядко, но задължително полагай повече грижи за нея.

10. Продуктите за коса

Не прекалявай с лака за коса и недей да спиш с него, а го отмивай – косата трябва да диша, защото иначе може да започне да пада.Освен това голямото количество продукти за коса, може да скрият естествения блясък на косата ти.