Премиера на новия сингъл на Маги Алексиева „Меу“ в Sofia Live Club

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

Чувствен ритъм и нежни като кадифе вокали. Мека светлина и текст, който докосва най-тънките струни на душата. Всичко това можем да открием в новия сингъл на младата Маги Алексиева, чиято премиера ще бъде на 17 октомври (сряда) от 19 часа в столичния Sofia Live Club (вход – свободен).

„I Call It Smile” е провокативно, нежно, романтично, но и ударно парче, направено с много любов и за…любов! Меу, както е новият псевдоним на певицата, позната на публиката от участието й в българския вариант на Х фактор, ни повежда на пътешествие, в което да прегърнем болката и в крайна сметка да сложим усмивката на лицето си. Освен с нов сингъл, Маги може да се похвали и с клип към своето „I Call It Smile”. Видеото е дело на не един, а цели двама режисъори – Велина Балинова и Александър Недялков. Песента, от своя страна, е продуцирана от небезизвестните Brett Williams (Брет Уилямс) и Poogie Bell (Пуджи Бел). Последният освен с продуциране застава рамо до рамо с Маги в перкусийната част на сингъла. 

Талантът на Меу е открит на 4-годишна възраст, когато запява в Националния детски хор. Скоро е отличена като най-добър нов изпълнител на фестивала Златният Арлекин. От шестгодишна свири на пиано, а на петнадесет започва да изучава саксофон. Завършва Националното музикално училище в София с профил поп и джаз пеене. Колебанията „право“ или музикална кариера са разрешени мигновено – Маги избира да следва поп и джаз пеене в Музикалната академия. Записва песента „Gotta keep on dancing” (версия на DJ Andrez), която става номер едно в класацията Топ 40 на Алфа радио. Продължава със запис на „No paradise beneath her feet”, обявена за най-слушана песен на Алфа и Нова радио. Маги става една от дванадесетте финалисти в шоуто X Factor (България). На 19 години Меу стана част от новия български лейбъл Music Clinic Records, сред чиито артисти са още Белослава, Tri O Five и Southwick. Наред с това Маги започна работа по  дебютния си  албум съвместно с Poogie Bell (Пуджи Бел), известен като барабанист на имена като Prince, NPG (New power generation), Marcus Miller, Al Jarreau, Chaka Khan и и наскоро пялата у нас Erykah Badu. Джаз музикантът идва в България специално за видео премиерата в Sofia Live Club, за да застане на сцената до Маги Алексиева. 

17 октомври (сряда), 19 часа

Sofia Live Club

Вход свободен!

Източник: http://musicclinicrecords.com/