iPad mini от Apple на 23 октомври

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Слуховете за нов по-малък таблет iPad от Apple набират още по-голяма скорост. Вчера AllThingsD съобщи, че официално новият iPad mini ще бъде обявен във вторник, 23 октомври, на подобаващо събитие. Малко по-късно iMore и The Loop също потвърдиха тази възможност. Очаква се Apple да изпратят официалните покани за събитието тази седмица.

Дали е реалност, или е слух, остава да се види, но любопитното е, че ако е истина, то това ще стане дни преди Microsoft да обявят своята нова операционна система Windows 8 и точно преди сезона на коледните празници и подаръци.

За iPad mini се говори от известно време, като дори се очакваше малкият таблет да бъде обявен по време на официалното пускане на iPhone 5. The Wall Street Journal споменават за поръчано производство от 10 милиона iPad mini устройства до края на годината. Очаква се цената, че цената на новия iPad да започва от $299 долара.

Най-вероятно iPad mini да бъде с размер на дисплея 7.85″, по-тънък и по-лек от по-големия си събрат и с малко по-скромни възможности. С пускането на такъв таблет Apple ще се прицелят и към Kindle Fire, Google Nexus 7, както и Nook HD, които са с подобни размери, отлични технически характеристики и са евтини. Очаква се iPad mini да служи основно за гледане на мултимедия онлайн, както и за четене на книги и списания. Apple сигурно ще обновят и iBook, като разширят достъпа до още по-голяма колекция от електронни книги. Не на последно място, устройството се цели и към запалените геймъри.

Снимка: Apple 

Теми: AmazonAppleGoogle+iPad miniKindle FireNexus 7Nook HDсъбитие

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile