Задържаха Малкия Мук за търговия с цигари без бандерол

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вчера на територията на няколко областни дирекции на МВР е проведена съвместна специализира полицейска операция на служители от ГД „Борба с организираната престъпност“ и областните дирекции в Стара Загора, Велико Търново и Русе. Операцията е насочена срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол.

Предотвратена e сделка за 100 мастербокса цигари без платен налог към държавата. Във Велико Търново в момент на предаване на парите за нелегалните папироси – 100 000 лева, били задържани криминално проявеният Р.Б. /43 г./, с прякор Малкия Мук, Я. Т.  /45 г./ и двамата от Стара Загора и В. М. /41 г./ от София. По същото време в района на гр. Бяла униформените служители спрели за проверка и задържали товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”, управляван от 31-годишния М.П. от Велико Търново.

Антимафиотите открили и иззели 100 мастербокса цигари без акцизен бандерол от марката  “Велвет”, укрити в превозното средство зад кашони с тестени изделия. В хода на операцията били задържани и М.П. /36 г./ от Велико Търново и А. Х. /31 г./ от с. Бреговица, чиято съпричастност се изяснява. Процесуално-следствените действия продължават. По случая в ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство  по чл. 234, ал.2 от Наказателния кодекс.