Общински предприятия получиха благодарствени писма от кмета на пловдивския район „Западен“

1
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

Управителят на пловдивското Общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов, шефът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев и началникът на сектор „Общинска полиция“ главен инспектор Костадин Костов получиха благодарствени писма от кмета на район „Западен“ Десислава Желязкова. Това стана на специална среща в районното кметство, която се състоя по повод Деня на българската община.

„Резултатите от бързата реакция на вашите екипи по почистването, озеленяването и поддържането на обществения ред в район „Западен“ са налице и всеки жител на района ги вижда и оценя положително. Благодаря за професионалното отношение към проблемите на района и качествено положения труд. Не случайно през последните години район „Западен“ печели приза за „Най-зелен и чист район“ в Пловдив“, подчерта в обръщението си към гостите Десислава Желязкова

„Задълженията, които имаме към пловдивчани, са еднакви за целия град, но с администрацията на район „Западен“ работим много добре“, каза в отговор гл. комисар Костов. Той припомни, че служители на сектор „Общинска полиция“ оказват съдействие при провеждане на масови мероприятия, извеждане на нередовни наематели от общински жилища, при отстраняване на незаконно строителство.

„При всички акции сме имали добра комуникация и взаимодействие както с кмета Десислава Желязкова, така и със служителите от администрацията“, допълни Костадин Костов.

На територията на района има много и големи зелени площи, като парк „Отдих и култура“, и не случайно многократно е обявяван за „Най-зелен район“, каза Стоян Алексиев. „Винаги сме работили в синхрон, като крайният резултат е зелените площи да бъдат винаги зелени, чисти и приятни за гражданите“, уточни той. Алексиев допълни, че идеята на фирмата е не само да поддържа зелените площи, но съвместно с районната администрация в „Западен“ да разширят нейната територия.

„Работи се много лесно, когато имаш лоялен и добър партньор“, каза и управителят на „Чистота“ Стоян Иванов. Той припомни, че по време на тежкото зимно поддържане миналата година при обиколките и почистването с тях неизменно е била и Десислава Желязкова. Иванов изрази надежда за една по-лека зима, но допълни, че фирмата има готовност да посрещни всички предизвикателства на времето.

„Ще се постараем да осветим парковете и градинките така, че да бъде по-уютно на гражданите, а и по-лесно както на общинска полиция, така и останалите две фирми при поддържането им“, отговори Желязкова. По думите й по този начин драстично ще намалеят поразиите в тях, като за това кметът разчита и на съдействие от страна на гражданите.