Мая Манолова се опъна на Станишев

34
Добави коментар
ludmila37x
ludmila37x

/Поглед.инфо/ Шефката на Общопартийната контролна комисия на БСП Мая Манолова се е опънала сериозно на лидера на партията Сергей Станишев и е отказала да изпълни негова скорошна политическа поръчка, научи „Поглед инфо“.

Новоизбраният президент на ПЕС настоявал ОПКК да намери начин и да касира проведената конференция на местната организация на социалистите в Стара Загора. Станишев бил бесен, че там нещата не се развиха по негов предварителен сценарий, а местните социалисти почти единодушно изхвърлиха от лидерския пост досегашния лидер Бойчо Биволарски. Биволарски, който бе кандидат за кмет на предишните местни избори, записа рекордна загуба в Стара Загора, вземайки едва 19 процента на първи тур и около 30 на втори.

Скандалната загуба на Биволарски предизвика истински скандал в Стара Загора, защото той отказа да си подаде оставката, разчитайки на силната подкрепа на Станишев да остане на поста. Въпреки това обаче на конференцията, която се проведе на 5 май тази година, обикновените социалисти взеха мнозинство.

След като видя, че няма да успее да остане лидер, Биволарски изтегли хората си от конференцията и си тръгна, оставяйки залата без кворум. Възмутени и гневни делегатите не напуснаха залата и настояха Биволарски да се върне. Този скандал остави без думи пратената в Стара Загора като наблюдател членка на Изпълнително бюро Деница Златева и тя разпореди конференцията да продължи след седмица. Тогава вече Биволарски официално бе наказан с бюлетини и отстранен. На мястото му хората избраха Илия Златев, който беше хвърлил оставката си преди това заради невъзможността да работи с Биволарски.

Малко по-късно стана ясно, че отстраненият заради некадърност лидер обжалва решението на конференцията. „Поглед инфо“ научи, че Биволарски е ходил лично при Станишев да му се жалва няколко пъти и да настоява да бъде върнат на поста си. Станишев от своя страна веднага дал разпореждане на новата Контролна комисия на всяка цена да върнат неговия човек на лидерското място. Новоизбраният президент на ПЕС бил толкова вманиачен на тази тема, че през седмица питал какво става по случая, защото подозирал, че новото ръководство в Стара Загора клони към Първанов.

Според източници на „Поглед инфо“, Мая Манолова категорично е отказала да касира конференцията. Нейната позиция била, че тя е проведена съвсем уставно, волята на социалистите е била изказана нормално и лидерът нямал право да се меси в нея. Това изкарало Станишев от нерви, който няколко пъти вдигал скандали по тази тема, но без резултат.

„Поглед инфо“ припомня, че Мая Манолова намери сили да се опълчи на Сергей Станишев и в разгара на предизвикания от медийния секретар Антон Кутев „СПИН-скандал“. След като соцлидерът написа позиция, в която обяви, че Кутев е невинен, комисията на Манолова излезе с решение, че „Кути райът“, както го нарекоха зевзеците във Фейсбук, трябва да се извини за своята грозна постъпка.

Източник: Поглед.инфо

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели