Военно положение в Пловдив: Танкове и стрелба за Деня на парашутиста (снимки)

2
Добави коментар
Yoani4ka
Yoani4ka

Градът
  Пловдив

Военно положение в Пловдив: Танкове и стрелба за Деня на парашутиста (снимки)

Йоана Гагова на 18/10/2012, 15:02

Снимка: PlovdivWeek

Военните почетоха Деня на парашутиста

Демонстрация на бойни техники и умения – стрелба с пушки, хвърляне на димки, използване на военна тактика, показаха днес парашутистите от 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив по случай Деня на парашутиста. Събитието се състоя в двора на военното формирование на ул. „Радко Димитриев“.

На честването присъстваха бригаден генерал Нейко Ненов, заместник-командир на сухопътните войски, бригаден генерал Пламен Лилов, командир на 68-ма бригада, зам.-кметът Александър Държиков. Близки и познати на военнослужещите също бяха дошли да уважат празника.

Това е хубав повод да отворим страниците на историята и да си припомним за делата на тези, които са ги извършили за нашата прекрасна България, каза бригаден генерал Нейко Ненов. Със заповед на Министъра на отбраната, Нейков връчи награди на заслужилите военни. Те получиха бинокли, сувенирни ножове, чанти, радио-часовници и грамоти.

След прочитането на поздравителни адреси и заповеди за награждаване последва церемония по поднасянето на венците на паметната плоча на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг военнослужещи пред параклиса „Свети Йоан Рилски Чудотворец”.

За забавление на гостите бяха предвидени демонстрации на бойни умения, показване на въоръжения. Сред военнослужещите, които не се включиха във военните действия, не липсваха шеги за Бойко. Малчугани пък изпробваха част от уредите, на които се обучават парашутистите. Те се въртяха на специални столове и се смееха щастливи от предоставената възможност.

Тагове:
пловдив
честване
градът
парашутист