Видео: Разкрит е авторът на причудливи кръгове по океанското дъно

1
Добави коментар
adrian
adrian

Епохални Времена (Epoch Times)
18.10.2012

Tweet

Видео: Разкрит е авторът на причудливи кръгове по океанското дъно

Скриншот

След откритието на интригуващи кръгове по тихоокеанското дъно по-рано тази година, мистерията около произхода им най-после бе разкрита. Последвалите наблюдения на необичайното явление показват, че за появата на подводните гравюри е виновен не извънземен разум, а малка рибка.

На геометричните пясъчни графики се натъква гмуркачът Йожи Ооката, който по време на гмуркане близо до японския остров Амами Ошима попада на причудливи кръгове, каквито не е виждал никога преди. Заинтригуван, той се връща на мястото заедно с колеги и телевизионен екип, за да ги документират.

Оказва се, че те са усърдно „гравирани“ в пясъка от малка мъжка рибка, която цели да привлече женска. Авторът на тези приблизително двуметрови произведения е с големина от едва десетина сантиметра и кръговете са плод на дни и нощи неспирен труд.

Проведените изследвания сочат и че колкото по-изкусен е рисунъкът и колкото по-релефни очертанията, толкова по-големи са шансовете на мъжкия за успех. Женската е привлечена именно от тези неуморно ваяни падини и възвишения и внимателно преминава през тях.

Изумителните пясъчни кръгове имат и съвсем практична функция – набраздяването им осигурява защитена от подводни течения и хищници среда за хвърления в центъра им хайвер, а също така задържа жизнено необходими хранителни вещества за бъдещите рибки.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…