Почина „Емануела“

1
Добави коментар
DANY-DANTES-pr
DANY-DANTES-pr

На 60-годишна възраст почина холандската актриса Силвия Кристел, предаде АФП. Тя се прочу след като изигра Емануела от едноименния еротичен бестселър.

Тя е умряла в съня си тази нощ след продължително боледуване от рак, съобщи нейният агент Марике Верхарен. „Тя е починала през нощта, докато е спяла“, каза Марике Верхарен, без да уточнява дали е умряла в дома си или в болница.

Кристел е била намерена от своя син Артур. той е роден от брака и с актьора и писател Хюго Клаус. Тя ще бъде погребана в семеен кръг.

Силивя Кристел участва в седем филма от серията „Емануела“ в периода 1974-1992 г. Тези филми, които тогава са били смятани за порнографски, днес изглеждат доста безобидно в сравнение със съвременните сюжети в порноиндустрията.

Силвия Кристел дори беше гост на 15-ия „София филм фест“. Тогава тя сподели, че през 1974 г. когато била на 22 години, приела ролята, защото била сигурна, че цензурата ще спре филма. Година преди това през 1973 г. тя печели конкурса за модели Miss TV Europe.

През 2009 г. британският в. „Индипендт“ обяви Силвия Кристел за най-известната порнозвезда за всички времена. Малко известен факт е, че Силвия Кристел е холандка, въпреки че става известна във френски филм. Тя говори свободно холандски, немски, френски, италиански и английски езици.

Холандия