Три рецепти срещу миризливи крака

4
Добави коментар
anna2610
anna2610

Три рецепти срещу миризливи крака

Три рецепти срещу миризливи крака 1.67/5 (33.33%) 3 votes

Как бързо и лесно да се избавите завинаги от неприятната миризма на ходилата си

Понякога причините за неприятното ухание на краката идва от лошото качество на обувките. Ако вашите крака са здрави и причината за тяхната миризма не се крие в  гъбично заболяване, то решението за вас е да започнете да носите памучни чорапи и да си избирате обувки от естествени материали, който не запарват краката.

Избавете се от неприятната миризма на краката си

В такъв случай за вас ще са ефективна следите рецепти:

Заливате две пакетчета черен чай в 500 мл. и в захлупен съд варите в продължение на 15 минути. Така получената отвара се изсипва в леген и долива с топла вода, за да достигне температура поносима за краката. Краката се киснат в отварата в продължение на половин част, като тази процедура тонизира цялото тяло. За да се постигне траен ефект, трябва всяка вечер  в продължение на месец да се прави топла баня на краката с отвара от черен чай.
Вана за крака с лимонов сок. В два литра топла вода се слага сока от един прясно изцеден лимон. Краката се киснат в течността в продължение на половин час. Тази процедура трябва да се прави всеки ден в продължение на две седмици, а след това като профилактика два пъти в месечно. Бъдете внимателни, ако по краката и има ранички или нацепвания, не прилагайте тази рецепта, тъй като сока от лимона ще раздразни допълнително стъпалата ви.

Много често неприятната миризма на краката е причинена от гъбично заболяване. В такъв случай най-доброто средство е мехлем от невен. С този мехлем трябва да се мажат засегнатите места, които са предварително добре измити и подсушени. Ще са ви необходими само няколко дни, за да се избавите от неприятната миризма и неудобството причинено от нея.

Ето и рецептата за мехлем от невен:

Четири големи шепи невен, заедно с листата и дръжките,  се нарязва на дребно.Половин килограм чиста, несолена, свинска мас се разтопява и в нея се слага подготвените цветове от невен. Разбъркайте хубаво и оставете белката да се позапържи малко в маста. След това оставяте съда на студено за едно денонощие. На другия ден сместа отново се затопля и се прецежда през суха и чиста марля. Съхранява се на хладно в сухи и чисти съдове.

ВАЖНО: Ако публикацията Три рецепти срещу миризливи крака ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: