Бизнес каталог, полезни новини и статии

1
Добави коментар
rikorik
rikorik

Един от най-честите проблеми при изграждането на открити тераси, плоски покриви, водоустойчиви повърхности,  както при старите, така и при новите сгради, е правилното оттичане на дъждовната вода. За доброто отводняване е необходимо външната хоризонтална настилка да има подходящ наклон, за да може водата да се оттича бързо. В някои случаи обаче е възможно да възникнат естетически и практически проблеми, тъй като настилката трябва да бъде прекъсвана. Друг проблем може да бъде недостатъчният наклон, т.е. по-малко отколкото се изисква, тогава отводняването не се осъществява правилно и може да възникне проблем с влагата в помещенията, намиращи се под такива повърхности.

Линия Интеграстил на испанската фирма Alcalagres за изграждане на повдигнат гранитогресен под цели да предложи добро решение на тези проблеми, като предлага на пазара гранитогресни плочки с малка водна абсорбация, незамръзващи и с висок капацитет на устойчивост на външните атмосферни влияния. Гранитогресните плочки могат да се поставят върху PVC повърхности и предлагат изграждането на равни настилки, подходящи за преминаване на хора, както и за построяването на екстериорни пространства на сгради. Изключително подходящи са за нивелиране на неравни повърхности.

Гранитогресните плочки, предлагани от испанския производител се произвеждат с дебелина 23 мм и са произведени в удебелени размери, с усъвършенствано нехлъзгаво покритие. Технологията на производството им отговаря на всички международни норми и правила.

Ето и няколко причини, заради които да изберете изграждане на повдигнат гранитогресен под:

Добра изолация – създава се въздушна камера между повърхността и горната част на гранитогресните плочки. Образуваната въздушна възглавница може да доведе до икономия на енергия до 20 %.

Здравина – плочките са направени от гранитогрес, характеризиращ се с изключителната си здравина и висока поносимост на механични удари, както и устойчивост на измръзване и всякакви атмосферни условия.

Естетичност – Интеграстил предлага гранитогресни повърхности, които дават възможност да се насладим на екстериорните пространства с разнообразна естетика. Красивият дизайн на гранитогресните плочки, позволява, когато се налага, лесно адаптиране към най-новите модни тенденции.

Практичност – фирмата се занимава с повдигнати външни гранитогресни настилки, и всеки панел трябва твърдо да се поддържа от PVC поставки. Когато ситуацията го изисква тези PVC елементи могат да бъдат отменени, например ако канализацията трябва да е достъпна за почистване или друг тип текуща поддръжка на съоръженията.