ЧРД за ГоАрт

2
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Над 50 творби-подредиха в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” в Горна Оряховица художниците от Сдружение ГоАрт. Изложбата е по повод 5-та годишнина от създаване на сдружението.

Експозицията бе открита по атрактивен начин от проф. Радослав Радев от Великотърновския университет. Проф. Радев представи всеки един от 11-те художници с по 11 изречения. Написаното той подреди в своеобразна инсталация, наподобяваща стълба. Най-горното, 11-то стъпало бе отредено на покойния художник Петър Петров. В експозицията бяха показани и негови творби от частни колекции и от фонда на Градската художествена галерия.

А творците от ГоАрт се предтавиха с живопис, акварел, рисунка, маслена живопис, смесена техника и скулптура.

Те бяха поздравени от името на кмета инж. Добромир Добрев. Рождениците бяха изненадани с торта от името на Община Горна Оряховица.

В Сдружение ГоАрт членуват 11 художници: Валентина Григорова, Ваня Балтова, Илия Банков, Ирена Янкова, Кирил Иринчев, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев. Петър Петров, роза Абаджиева, Стефан Балтов, Янко Янков. Всички те са обединени от общата страст към изкуството и различни в изразните си средства-живопис, графика и скулптура. Председател на Сдружението е Роза Абаджиева.

През изминалите 5 години горнооряховските художници са участвали в различни пленери, показвали са свои творби в множество местни, национални и международни изложби.

 

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

Източник: Община Горна Оряховица