Трейлър за документалния филм „Michael Jackson: BAD25“

4
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Преди броени дни на пазара се появи специалното издание на “BAD”. Можете ли да повярвате, че отминаха 25 години от дебюта на легендарния албум на Майкъл Джаксън? За да отпразнува юбилея, оскаровият носител Спайк Лий създаде документална лента, която освен че надниква зад кулисите в най-енергичния творчески период на Краля на поп музиката, ясно показва и културологичната “BAD” следа.

Освен огромен фен на Майкъл – Спайк вече е ковал визуалната рамка на политическите и социални послания на Джаксън. Режисьорът отговаря за двата клипа към песента “Тhay Don’t Care About Us” (бразилска / затворническа версия), може би най-дръзката обществени провокации на творецът.

Но да се върнем към документалната лента „Michael Jackson: BAD25“. Тя ще се излъчи в най-гледаното ефирно време и ще бъде вечерният коз на ABC в Деня на благодарността, 22 ноември. По всичко личи, че това е първият сериозен документален проект, който бърка дълбоко в архивите, за да извади невиждани досега кадри от работния процес по записите на албума, подготовката на турнето (първото самостоятелно за Джаксън) и заснемането на революционните клипове. Спайк ще ни срещне и с цяло атистично съзвездие (Джъстин Бийбър, Мико Брандо, Крис Браун, Марая Кери, Шерил Кроу, Куинси Джоунс, Мартин Скорсезе, Kanye West, Стиви Уондър и др.), които ще придадат думи на музикалната магия “BAD”.

По Коледа филмът трябва да бъде издаден и в дигитален формат. Един Blu-ray за мен отсега, моля ;)!

Това е тонът и стилът, който Кралят на шоубизнеса заслужава. И тъй като отзивите от фестивалното представяне на лентата са все отлични, остава да се надяваме, че „Michael Jackson: BAD25“ ще бъде забелязан от Академията. Защото това е Майкъл, който светът ще помни.

  

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂