Каломаслоуловители отделяне на нефтопродукти, Пречиствателни станции от PiTrade

1
Добави коментар
seojob
seojob

Каломаслоуловители

Каломаслоуловителят служи за отделяне на нефтопродуктите (масла, горива и т.н.) и утаиките (пясък, кал и т.н.) съдържащи се в мръсните води. Инсталирането му е наложително при паркинг пространства, бензиностанции, автомивки и там където стопанските дейности се извършват с автомобили. Сепараторът е съставен от две камери. В първата камера по гравитачен път се отделя калната утайка от водата. Във втората камера, поради по-малката си плътност петролните продукти се отделят от водата и остават на повърхността й. Сепараторите се разделят на два класа:
          – Клас I – филтриране до 5 mg/l. Сепараторът има коалесцентен филтър, който задържа петролните продукти и пречиства водата до висока степен, достатъчно за да бъде заустена в отворен водоизточник в природата (река, дере и т.н.).
          – Клас II – филтриране до 100 mg/l. В сепараторът няма микрофилтър и водата може да бъде отведена само в канализационната система.

Обемът на сепараторите зависи от скоростта на водата и от нейния дебит.

Капацитетът на предлаганите от нас каломаслоуловители е от 1,5 до 150 л/с.

В зависимост от нуждите и натоварването, сепараторът може да бъде с байпас – превишаващите капацитета на сепаратора входящи води преминават директно през байпаса към изхода на съоръжението.

Допълнително оборудване: измервател на нивото на маслото с аларма, измервател на нивото на утайката с аларма, система за сигнализиране по мобилен телефон

Каломаслоуловителите са проектирани съобразно изискванията на стандарта EN 858.

Мазниноуловители

Мазниноуловителят служи за улавяне на мазнините (растителни и животински) от мръсните води. Това предотвратява запушване на тръбите. Задължително се слага мазниноуловител на хотели, барове, училища и всички видове хранителни заведения, където има интензивна кухня. След постъпването на мазната вода в резервоара, мазнините се отделят водата. Поради по-малката си плътност мазнината остава да плува по повърхността на водата. Големината на мазниноуловителя зависи най-вече от количеството отпадни води. Мазниноуловителите са проектирани съобразно изискванията на стандарта EN 1825 и отговарят на следните изисквания:

          Течна повърхност: 0.25 m2 на литър/секунда
          Време на задържане: 3 min
          Ефективност: 92 %
          Отделени мазнини: 40 литра на литър/секунда на маслоуловителя