Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Мускулна маса и добавки за тинейджъри

45
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Тинейджърите все по-рано започват да обръщат внимание на това как изглежда тялото им и се стремят да го трансформират по свой вкус-едни искат мускулна маса ,други сваляне на килограми,но за голяма част от тях искат бързи резултати,и дори прибягват към особенно вредни съставки  ,които могат да причинят сериозни проблеми на един подрастващ организъм!

 

Трябва ли тийнейджъри да взимат добавки?

 

 Не, все още можете да получите добри резултати, като работи усилено и  имате правилното хранене. 

И да ,защото ,добавките  ще ви помогнат  да получите по-бързи резултати, въпреки че тук идва въпроса с правилния избор на такива подходящи за възрастта. 

 Тинейджърите  трябва да избягват добавки ,които биха могли да пречинят бъркотия с техните хормони.В никакъв случай да не прибягват до добавки за  увеличаване на техния тестостерон или хормон на растежа, тъй като нивата им вече са достатъчно високи в тази възрасти могат само да си навредят!

 

Често задаван въпрос сред тинейджърите е как да кача мускулна маса ?

Отговорът е:с много тренировки , правилен режим на хранене и определени хранителни добавки!

 

КОИ СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДОБАВКИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МУСКУЛНА МАСА ПОД 16ГОДИШНА ВЪЗРАСТ?

 

Протеините са изградени от аминокиселини. Аминокиселините са основните градивни елементи на мускулите. Ето защо, протеините са  основна съставка за изграждане на мускулите. Вие не можете да изграждате на мускули без нея! Вие трябва да взимате  около 2 грама протеин на килограм телесно тегло през целия ден.

 

              КОИ СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДОБАВКИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МУСКУЛНА МАСА НАД 16ГОДИШНА ВЪЗРАСТ?

 

Аминокиселините са градивните елементи на протеин,те са основата за  растеж и развитие на мускулната тъкан 

Креатин- Креатинът работи много добре за увеличаване на мускулната маса и сила .Той се среща естествено в организма и е безопасен.Има различни видове креатин:монохидрат,етил естер и т.н.,които си пият по определен начин и за определено време 

Глутамин- L-Глутаминът е най-богата аминокиселина в мускулната тъкан. Тя помага за предотвратяване на загуба на мускулна маса и подобрява възстановяването.той може да се приема целогодишно! 

NO (АЗОТЕН ОКСИД)азотен бустер 

Тъй като азотния оксид  увеличава притока на кръв,което  ще служи да достави повече хранителни вещества на мускулите, като по този начин помага на мускулите да  стават по-големи, 

ZMA е научно разработен анаболна минерална формула. Тя съдържа цинк , магнезий и витамин B-6, и е изцяло натурален продукт, който е клинично доказано, че значително увеличава анаболните нива на хормоните и мускулната сила при атлетите. 

 HMB е метаболит на левцина, една от незаменимите аминокиселини за организма, играе важна роля в синтеза на мускулна тъкан. Той има способността да изгаря мазнините и да  изгражда мускулите  

Те са нехормонални флавоноиди, които естествено  увеличават синтеза на протеини, задържането на азот и мускулния растеж. Те работят много добре, взети с протеини, защото  овишават усвояването на белтъчините.