Туристически атракции в Пакистан

44
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Предпочитани дестинации в Пакистан

Въпреки, че повечето хора като чуят за страната Пакистан си представят една бунтовническа страна, която е в постоянни военни конфликти със съседните си страни, и особенно с Индия, мога спокойно да заявя, че са с голяма грешка. Атракциите на Пакистан са много и най-разнообразни.

За обикновенният турист избрал  тази вълнуваща дестинация няма да остане разочарован.  Природата на Пакистан е невероятна и точно поради тази причина е развит както пешеходния туризъм , така и алпинизма. Само да споменем, че от към Китай, страната е високопланинска. Там са Хималаите, Памир и Каракорум.

Много са ентусиастите, които искат  да покорят К2 (8607м.), който според алпинистите е най-трудно достъпният връх в света. В района на Хималаите от към пакистанска страна е и връх Нанга Прабат (8126 м.). На юг страната притежава хиляда километрова плажна ивица на Арабско море, идеално за морски туризъм.  Посетете още една вълнуваща атракция в Пакистан – град Карачи.

Градът е бивша столица на страната и притежава най-прекрасният плаж в Азия – плажа  Клифтън. Друга предпочитана дестинация в Пакистан е град Лахор (Lahore). Тук има много паметници от времето на Монголската империя, като градините Шалимар и Перлената джамия. Най-интересната архитектурна  атракция в Пакистан и разбира се град Лахор  е Minar e Pakistan. В града се намира също така джамията Бадшаши.

Тази джамия е най-голямата в Пакистан и тук ежегодно се поклоняват хиляди мюсолмани. През последните години е превърната  в музей. Река Инд преминава през страната и именно тук има древни истрорически находки, които са много интересни атракции в Пакистан. Тук са едни от първите цивилизации в света, както и първите антични култури като например Харапа и Мехргарх. Ако сте от тези туристи, които са дошли в Пакистан да се забавляват, може да предложим водни спортове по реките Инд, Хунза и Суат.

Река Инд е плавателна от делтата до 1200 км нагоре по течението. Използва се още за напояване и като питейна вода. Почвата около реката е силно ерозирала поради глобалното затопляне и от изсичането  на горите. Други предпочитани от туристите атракции в Пакистан са: Езерото Равал (Rawal), пътят на коприната и др. Може би на  някои от вас им е направило впечатление превозните средства в Пакистан и особенно изрисуваните автобуси.

Това е цяло изкуство, което има корени още от 1920 г. Идеята е с това да се привлече вниманието на много туристи. Някои от автобусите са истинско произведение на изкуството. Всяка област в Пакистан си има свой почерк в посланията от картини.