Украсете с тиква от клони

4
Добави коментар
artandblog
artandblog

Човек може да си направи украса почти от всичко, стига да му хрумне. Ето ви една идея, която едва ли ви е идвала на ум, но пък е много проста, лесна и красива. Есента предлага различни еко и безплатни материали, които използвайте, за да се сдобиете с нов елемент за дома. За тази красива, есенна тиква, са ви необходими следните материали:

тънки сухи клонки
ножица
тел

Инструкции:

Навивайте в кръг клонките, а с тел фиксирайте тяхното положение. За всяко ново навиване пристягайте с тел. При първата намотка оставете поне 10 см клонки да стърчат, защото от тях ще изработите дръжка на тиквата.

Накрая трябва да ви се получи подобна на сфера форма с равномерно разположени едно от друго снопчета и добре фиксирани в средата.

Премахнете всякакви елементи, които задържат стегнати снопчетата от клонки. Целта е да се разделят едно от друго клончета, за да няма голямо разстояние между тях и формата на тиква да изглежда по-плътна.

От специално оставените клонки направете дръжка – изрежете клончетата с различна дължина, така че да се получи филирана форма с тънък връх, както е на картинката. След това украсете някое специално място. Източник: makeit-loveit

вижте още – Украсете дома си клони